GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-04-2023 22:08   Güncelleme : 13-04-2023 23:27

DİTAV Mersin İftarda Buluştu

.Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (DİTAV) Mersin Şubesi'nde Diyarbakırlılar iftarda buluştu.

DİTAV Mersin İftarda Buluştu

DİTAV Mersin Şubesi'nde düzenlenen "iftar yemeğinde" buluşan Diyarbakırlılar, dualarla oruçlarını açtı. İftar yemeğini rahmetli annesi adına Mustafa Erim verdi.

Diyarbakır Vakfı Mersin Şubesi'ndeki İftar yemeğine DİTAV Mersin Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz, Başkan Yardımcısı Sadettin Köksal, AK Parti 28. Dönem Mersin milletvekili adayı Mustafa Erim, MTSO  Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar, İş insanı Turgay Akyüz, iş kadını Saliha Adıcan, Prof. Dr. Köksal Hazır, Kanal 33 Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Demirtaş, Eğitimci Naci Durmaz, Çermikliler Derneği Başkanı Hüseyin Kahar'ın yanı sıra iş sanat, basın dünyasının ünlü adları katıldı.

DİTAV Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz,"Ramazan ayının güzel gününde sevgili hemşerilerimizle birlikte olmaktan mutluyuz." dedi Diyarbakır Vakfı'nın 90'lı yıllardan bugüne çalışmalarını yürüten,farklı kültürleri birada olma özelliğiyle çok farklı bir vakıf olduğuna işaret eden Başkan Gündüz,  Mersin'de tahminen 75 bin Diyarbakırlı hemşerilerinin yaşadığını ifade etti.

Mersin'e  sosyal, kültürel ve ekonomik alanında büyük katkılar sağladığını dile getiren Gündüz,bu kentte önemli bir yerlerinin olduğunu hatırlattı. Yakalaşan seçimlerle ilgili olarak, aday aoalan hemşerilerine başarı dileğinde bulunan Başkan Gündüz, politik alanda da hizmet etmek isteyen değerli hemşerilerine cesaretlerinden dolayı tebirik ederek, başarı dileğinde bulundu. DİTAV olarak her zaman siyaset dışındaki  tutum ve duruşlarını sürdürdüklerini dile getirdi.

İftar yemeğine sponsorluk yapan Mustafa Erim'e teşekkür ederken, ayrıca 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde depremzedelere gıda ve gıda dışı ürünlerde katkı sağladığını, yerine ulaştırılmasında da çabalarına destek verdiğini için bir kez daha Erim'e teşekkür etti.

Sadettin Köksal'a da vakıf binasının tadilatı ve diğer destekleri için teşekkür eden Başkan Gündüz, Ramazan ayında gıda yardımlarının devam ettiğini söyledi.

 Vakıf çalışmalarının içinde  sosyal, kültürel, sanatsal  etkinliklerin önümüzdeki günlerde  devam edeceğini açıklayan Başkan Gündüz, Vakıf'a, destek ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Mustafa Erim, iftar vakti hemşerileriyle birlikte olmaktan dıyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Yaşadığımız deprem felaketinde annemizi kaybettik. Ramazan günü hemşerilerimizle bir araya geldik. Depremde vefat eden tüm yakınlarımıza Allah'tan rahmet dilerim. Hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum. Allah orucunuzu kabul etsin" dileğinde bulundu.

Salih Paşa

MERSİN KENT HABER

EditörEditör