KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 15-10-2017 18:06   Güncelleme : 15-10-2017 18:06

Diyarbakırlılar Vakfı Ünlü Türkücü Bedri Ayseli'yi Mersin'de Ağırladı

Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz, vakfı ziyaret eden ünlü ses sanatçısı Bedri Ayseli’nin onuruna Divan Otelinde bir yemek verdi. Bedri Ayseli, Diyarbakırlı hemşerileri ile bir arada olmaktan büyük onur ve gurur duyduğunu ifade ederken, Vakıf Başkanı Ferudun Gündüz’de “Diyarbakırlı hemşerimiz Bedri Ayseli Türkiye’de yetişmiş ender ses sanatçılarından biridir” dedi.

Diyarbakırlılar Vakfı Ünlü Türkücü Bedri Ayseli'yi Mersin'de Ağırladı

Diyarbakırlı ünlü ses sanatçısı Bedri Ayseli, Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfını (DİTAV) ziyaret etti. Vakıf Başkanı Ferudun Gündüz, Bedri Ayseli’nin onuruna Divan Otelinde bir yemek verdi. Yemeğe Başkan Gündüz’ün yanı sıra Başkan Yardımcısı Kadir İdiş, Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Aziz Karadede ve Aziz Aslan ile Mersin’de faaliyet gösteren birçok işadamı katıldı. Sanat hayatında yaşadığı iyi, kötü ve zor anlarını mizahi bir dille anlatan Bedri Ayseli, hemşerilerine kaliteli ve eğlenceli anlar yaşattı. 1970’li yılların Diyarbakır’ını anlatan Bedri Ayseli, yakında yüze 80’ni Diyarbakır’ı, gerisi ise sanat hayatına yer veren bir kitap çalışmanın son aşamasına geldiğini söyledi. Ayseli, “Gerçek olaylarla yaşanmış anıları mizahi bir dille yazmaya çalıştım. Yakın zamanda kitabım raflarda ki yerini alacak. Bunu sizinle paylaşmak istedim.  Mersin’de siz değerli hemşerilerimle bir arada olmaktan büyük keyif aldım, onurlandım. Her zaman hemşerilerimin emrindeyim. Ne zaman bana ihtiyaç duyarsanız, anında yanınızda olacağımı ifade etmek istiyorum. Bu organizasyonu yapan başta Vakıf Başkanım Ferudun Gündüz beye, yönetimine ve siz burada bulunan hemşerilerime teşekkür ederim” dedi.

Vakıf Başkanı Ferudun Gündüz’de, Diyarbakırlı hemşerimiz Bedri Ayseli Türkiye’de yetişmiş ender ses sanatçılarından biri olduğunu söyledi.  “Diyarbakır, binlerce yıl farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış kadim bir şehirdir” diyen Başkan Gündüz “Bizler bu şehrin evladı olmaktan gurur duymaktayız” dedi.

Vakfın kuruluşu hakkında bilgilendirme yapan Başkan Gündüz, “Vakfımız 25 yıl önce hemşerileri arasında birlik ve dayanışma ruhunu geliştirmek, üreteceği projelerle yoksul vatandaşlarımıza destek olmak ve barışa destek vermek için Ankara merkezli olarak kurulmuş olup Genel Başkanlı Metin Cizrelidir.  Genel Merkez Yönetim Kurulunda ise Hikmet Çetin,  Abdülkadir Aksu, Nadire İçkale gibi değerli şahsiyetler vardır. Mersin Şubemiz ise 15 yıl önce kurulan Türkiye’deki 6 şubeden biridir. Fakir ve başarılı öğrencilere burs, ihtiyaç sahiplerine erzak yardımı; kadın ve genlerimize eğitim ve hemşerilerimiz arasında birlik beraberlik ruhunu ve Diyarbakır kültürünü yaşatan faaliyetler yapmaktadır” şeklinde konuştu

Başkan Gündüz “Bedri abi Kalbimizin Gazi Köşkündeki yeridir”

Gündüz duygularını şu cümlelerle dile getirdi; “Bugün Diyarbakır’ımızın yetiştirdiği nadide sanatçılardan biri olan Bedri Ayseli’yi Mersin’de ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Kendisiyle buluşmak ve keyifli bir sohbet etmek bize çok iyi geldi. Bedri Ağabeyimiz bu güzel anlatımıyla bizi adeta Diyarbakır’ın küçelerine götürdü. Yeniden çocukluğumuzu,  gençliğimizi yaşadık. Yakında yayınlatacağı kitabını merakla bekliyoruz. İnşallah Mersinde Vakfımızda da bir “İmza Günü” düzenleyeceğiz. Bedri Ayseli sadece sanatçı özelliğiyle değil kişiliği kültürü, alçak gönüllülüğüyle de örnek bir “iyi insan” olmayı becerebilmiş bir kıymetlimizdir. Ona şükranlarımızı sunuyorum. Bilmelidir ki onun kalbimizin Gazi Köşkü’ndeki yeri hazırdır” dedi.  (Mersin Times)

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala