GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-06-2020 18:21   Güncelleme : 26-06-2020 18:21

MERBADER BAŞKANI KILIÇ, UYUŞTURUCU BAĞIMLILIĞI TEDAVİ EDİLEBİLİR BİR HASTALIKTIR

Mersin Hayata Bağlananlar Derneği (MERBADER) Başkanı Nizamettin Kılıç “26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Bağımlılık; sadece bağımlıyı değil, ailesini, çevresini ve tüm toplumu etkileyen ciddi bir halk sağlığı sorunudur. Uyuşturucu bağımlılığı tedavi edilebilir bir hastalıktır, özellikle tedaviye uyum gösteren ve tedavi motivasyonu yüksek olan kişilerde uyuşturucuyu bırakma oranı çok yüksektir” dedi.

MERBADER BAŞKANI KILIÇ, UYUŞTURUCU BAĞIMLILIĞI TEDAVİ EDİLEBİLİR BİR HASTALIKTIR

Mersin Hayata Bağlananlar Derneği (MERBADER) Başkanı Nizamettin Kılıç  “Dünyada uyuşturucu kullanma alışkanlığında artış olması ve bunun insanlık için büyük bir tehdit oluşturduğu gerçeğinden hareket eden Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1987 yılında aldığı bir kararla, uyuşturucusuz temiz bir toplum hedefine ulaşma ve uluslararası alanda eylem ve iş birliğini güçlendirme konusundaki kararlığını vurgulamak amacıyla, 26 Haziran tarihini ‘Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü’ olarak belirlemiştir.

Uyuşturucu bağımlılığı; vücudun işlevlerini olumsuz yönde etkileyen maddelerin kullanılması, bundan dolayı zarar görüldüğü halde bu maddelerin kullanımının bırakılmamasıdır. Bağımlı, madde kullanımına ara verdiğinde yoksunluk belirtileri yaşar. Zamanla madde kullanım sıklığını ve dozunu artırır. Bağımlılık; sadece bağımlıyı değil, ailesini, çevresini ve tüm toplumu etkileyen ciddi bir halk sağlığı sorunudur.

Uyuşturucu bağımlılığı tedavi edilebilir bir hastalıktır, özellikle tedaviye uyum gösteren ve tedavi motivasyonu yüksek olan kişilerde uyuşturucuyu bırakma oranı çok yüksektir. Uyuşturucu madde kullanan ve tedavi olmak isteyen kişilerin tedavileri ve onların belirlenmesinde bizlerle irtibata geçerseniz sizlerin de işbirliğinde birlikte başarılı olacağımıza yürekten inanıyorum "dedi.

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala