GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-04-2019 19:25   Güncelleme : 23-04-2019 19:50

Mersin, 23 Nisan Kutlamalarıyla Coştu

Mersin'de düzenlenen 23 Nisan kutlamaları sabah saatlerinde başlayarak gün boyu renkli görüntülerle sürdü. Çocukları gün boyu süren şenliklerle festivallerle gönüllerine göre bir Çocuk Bayramı kutlandı

Mersin, 23 Nisan Kutlamalarıyla Coştu

İlk tören Cumhuriyet Alala'nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Mersin de coşku ile kutlandı

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca , 2 çocukla Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından  tamamlandı.

kutlamalar,

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi2nde düzenlenen ikinci törene Vali Ali İhsan SuAkdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.Milli Eğitim Müdürü Adem Koca gününün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yaptı.

 Çeşitli okullardan  öğrencilerin gösterileri,öğrencilerin danslarıyla salondaki coşku artarken  müzikler eşliğinde çocuklar eğlendi.Çocukların oluşturduğu kulede Türk Bayrağı açmaları büyük alkış aldı.

İkinci tören Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirldi. Kompozisyon birincilerine Vali Ali İhsan Su,Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğ Amiral Önder Gürbüz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer bisiklet armağanlarını sahiplerine takdim etti.

Dün başlayan 3.. Mersin Çocuk Festivali,bugün Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in katılımıyla doruklara ulaştı.Kongere Merkezibde çocuklara ve ailelerine hitap eden Başkan Seçer,Çocuklar ve kadınlar için söz verdikleri projelerini yaşama geçirmek için verilen sözleri bir bir yerine getireceklerini belirterek daha çağdaş bir Mersin sözü verdi. Çocuklar için hazırlanan festival alanında çocuklar ve aileleri felekten bir gün geçirirken Başkan Seçer,çocukları bağrına bastı.Kongre Merkezi bahçesi gerçek bir çocuk festivaline tanık oldu. Çocuklar için her şey vardı.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

 

PalaPala