KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 26-10-2019 09:05   Güncelleme : 26-10-2019 20:37

Mersin Forum 14.. Yılını Yeni Türkü Konseriyle Kutladı

Forum Mersin AVM' açılışının 14 yılını Yeni Türkü Konseriyle taçlandırıldı.

Mersin Forum 14.. Yılını Yeni Türkü Konseriyle Kutladı

Yeni Türkü konserine Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit,Forum Mersin AVM Genel Müdürü Ezgi Çubukçu,AVM'deki firma temsilcileri ve Yeni Türkü hayranları büyük ilgi gösterdi.

Yeni düzenlenen konser alanında Forum Mersin AVM'nin açılışının 14. yılı Yeni Türkü solist sanatçısı Derya Köroğlu ile bilikte Forum Mersin AVM Genel Müdürü kutlama pastasını seyircilerin alkışları altında  sahnede kesti.

Yenişehir Belediyesi'n de katkılarıyla gerçekleşen konser öncesi Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yeni Türkü'yü kutlayarak çiçek verdi.

Başkan Abdullah Özyiğit, "Cumhuriyet Bayramı en önemli, en büyük bayram. Bu coşkuyu hiç eksik bırakmayalım. Bu ülkeyi bize emanet eden Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını unutmayalım. Onlar emperyalizmi yendiler ve yenerken dediler ki, bundan sonra mücadele edeceğimiz en önemli şey cehalettir dediler. Sizden şunu istiyorum: Cehalete karşı birlikte mücadele edelim" dedi.
Yeni Türkü'nün solisti Derya Köroğlu da,  "Yenişehir, Yeni Türkü.  Birlikteyiz. Başkan Abdullah Özyiğit'e çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Yenişehir Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 28 Ekim Pazartesi günü, Karadeniz müziğinin sevilen ismi Volkan Konak'ı ağırlayacak. Volkan Konak, pazartesi akşamı saat 20.00'de Adnan Menderes Bulvarı sahilindeki Barış Meydanı'nda (Özgecan Aslan Meydanı) sahne alarak cumhuriyet coşkusuna ortak olacak.
Yenişehir Belediyesi'nin Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlediği tenis turnuvasında dereceye girenlere ödülleri 28 Ekim Pazartesi günü verilecek.
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, aynı gün önce İz Okulları'nın 'Bir Kurtuluş Savaşı Destanı' adlı orotoryosunu izleyecek, ardından da Kocavilayet Ortaokulu öğrencileriyle birlikte Fener Alayı yürüyüşüne katılacak.

Derya Köroğlu’nun solisti olduğu, Erkin Hadımoğlu, Furkan Bilgi, Serdar Barçın, Sezer Alemdar ve Bahadır Tanrıvermiş’den oluşan Yeni Türkü,Mersinlilere bir birinden güzel şarkılarla coşturdu 

 Fırtına, Yağmurun Elleri, Olmasa Mektubun, Telli Telli, Maskeli Balo, Çember, Açelya, Destina ve sayılamayacak kadar çok parçayla belleklerimize kazınan Yeni Türkü ,Mersinlilere  40. Yıl konseri ile seyirciye unutamayacakları bir gece yaşattı.

Yeni Türkü hayranlarını bu konserle tek kelimeyle fethetti.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

PalaPala