GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-04-2024 20:26   Güncelleme : 20-04-2024 21:09

Mersin Mobilya Fuarı Açıldı

Mersin Mobilya ve Ev Aksesuarları Fuarı dört yıl ardından sonra yeniden kapılarını araladı. 19 Nisan - 28 Nisan arasında gezilebilecek.

Mersin Mobilya Fuarı Açıldı

 Fuarın açılışı Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sayman Üyesi Alpay Seyhan, MTSO Meclis Üyesi Tamer Güner, Mersin Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Başkanı ve MTSO Meclis Üyesi Adnan Gündoğdu, Mersin Perakendeci İş İnsanları Derneği Başkanı ve MTSO Meclis Üyesi Özcan Demir, Mersin Mobilya Sanayicileri İş İnsanları Derneği Başkanı Sadık Özkan ile sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Açılış konuşmalarıyla başlayan tören kurdele kesimiyle devam etti.

Ardından stantları ziyaret eden protokol, yeni tasarımları yeninde inceleyip firmaların çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Mersin’den 35 firmanın katıldığı fuar, 19-28 Nisan günleri arasında Yenişehir Fuar Merkezi’nde ziyaret edilebilecek. 

Mersin Mobilya Sanayicileri İş İnsanları Derneği (Mermob) Başkanı M. Sadık Özkan, fuarın açılış konuşmasında, "Olarak Msr Fuarcılıkla İşbirliği içerisinde 4 yıl aradan sonra düzenlenen Mersin Mobilya ve Ev Aksesuarları Fuarının açılışını gerçekleştirdik. Fuar Mersin Mobilyacısına Perakende ve Profesyonel Satışlarda büyük destek olmaktadır. Açılışımıza Katılan Yenişehir Belediye başkanımız  Abdullah Özyiğit, Mtso Yönetim Kurulu Üyesi Alpay Seyhan, Mersin Vergi Dairesi Başkanı Seyfettin Baysal, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı  Bedrettin Gündeş, Mepiad Başkanı  Özcan Demir, Mesiad Başkanı  Adnan Gündoğdu, Turab Başkanı Fahri Kuş, Mermob Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Aydoğan, Mermob Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Özcan, Mermob Yönetim Kurulu Üyesi Eylem Aybar, Mesiad Üyelerine ve Protokol Üyelerine çok teşekkür ederiz." dedi.

MTSO Sayman Üyesi Alpay Seyhan, bölgenin mobilya sektörü açısından fırsatlarına dikkat çekerek, “Mersin bu sektörde artık sadece bir perakende pazar olamaz. Üreten, markalar yaratan, özgün tasarımlar yapan ve ihracatçı bir kent olmak zorunda” dedi.
Fuarın açılışında söz alan MTSO Sayman Üyesi Alpay Seyhan, Mersin mobilya endüstrisinin çoğunlukla geleneksel yöntemlerle çalışan atölye tipi, küçük ölçekli işletmelerin ağırlıkta olduğu bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Küçük ölçekli işletmeler yanında orta ve büyük ölçekli işletmelerin sayısının da her geçen gün arttığını belirten Seyhan, “Bunun arkasında yatan en önemli etken, elbette Mersin girişimcilerinin çabasıdır. Kentimiz, mobilya ve orman ürünlerinde kendi markalarını oluşturmaya başlamıştır” dedi.

En büyük avantaj olarak Mersin’in bu sektörü destekleyen bir coğrafyada yer almasını gösteren Seyhan sözlerini şöyle tamamladı: “Ham madde kaynağımız var. Bunun da ötesinde, ürünlerimizi yerel pazarlarla ve dünya ile buluşturacak güçlü lojistik avantajlara sahibiz. Üreten ve azimli girişimcilerimizle, yetkin insan kaynağımızla, Mersin artık bu sektörde sadece bir perakende pazar olamaz. Mersin, sektörün tüm ilgili paydaşlarıyla, ayrışmadan, birlik ve beraberlik içinde, mobilya ve orman ürünleri sektöründe;  kümelenmeye, markalaşmaya, tasarıma, teknolojiye, verimliliğe, nitelikli insan kaynağı ve yenilikçiliğe odaklanmıştır. MTSO olarak tüm planlarımız ve çabamız bu hedeflere yöneliktir. Mersin bu sektörde artık üreten, marka yaratan, özgün tasarımlar yapan ve ihracatçı bir kent olmak zorundadır. Ben, fuarın bu gücü bir kez daha gündeme getiren bir aracı olmasını diliyorum.”

MERSİN KENT HABER

EditörEditör