KENT
Giriş Tarihi : 13-08-2023 20:35   Güncelleme : 13-08-2023 20:35

MERSİN POLİS PKK/KCK TERÖR ÖRGÜTÜNE OPERASYON DÜZENLEDİ

Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri PPK/KCK Terör Örgütüne operasyon düzenledi.

MERSİN POLİS PKK/KCK TERÖR ÖRGÜTÜNE OPERASYON DÜZENLEDİ

Yapılan açıklamada; "Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince PKK/KCK Terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen kapsamlı çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.

Terör örgütünün Suriye yapılanması olan PYD/YPG Silahlı Terör Örgütü içerisinde faaliyet gösterdikten sonra kaçak yollarla ülkemize giren ilimizde ikamet ettiği yönünde hakkında bilgiler bulunan VA, A.Ş.U ve H.K isimli (3), Almanya'nın Frankfurt şehrinde kutlanan ve terör örgütünün propagandasına dönüşen nevruz kutlamasına katıldığı tespit edilen ve terör örgütünün faaliyetlerini diri tutmak ve müzahir kesimin motive etmeyi amaçlayan CG ve JH isimli (2), Terör Örgütünün geçmiş yıllarda yapmış olduğu yasa dışı eylem ve etkinliklere katılan ve elde edilen suç unsurları üzerinde parmak izi tespit edilen S.I. isimli (1) PKK/KCK terör örgütünün Siirt ili Eruh ilçesinde gerçekleştirdiği ilk silahlı eyleminin Sözde yıl dönümü olan 15 Ağustosta eylem arayışı içerisinde olabileceği yönünde hakkında bilgiler bulunan H.H, Ş.0, M.T, H.O ve HA isimli (5) Şahıs olmak üzere toplamda (11) şüpheli şahsa yönelik 200 Polisin katılımıyla birlikte drone ve özel harekat destekli operasyon gerçekleştirilmiştir.

Yapılan operasyonda 9 şahıs gözaltına alındı. Operasyon neticesinde çok sayıda dijital ve görsel materyal ele geçirildi."

MERSİN KENT HABER

EditörEditör