KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 18-05-2022 23:37   Güncelleme : 19-05-2022 01:40

Mersin Uluslararası Müzik Festivali Coşkusu Sardı

20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali tanıtım toplantısı, kent protokolünün katılımıyla Divan Oteli’nde gerçekleştirildi.

Mersin Uluslararası Müzik Festivali Coşkusu Sardı

Bu yıl 20’incisi düzenlenecek olan Mersin Uluslararası Müzik Festivali (MUMF) tanıtım toplantısı, 18 Mayıs Çarşamba saat: 11.00’de festival sponsorları ve kent protokolünün geniş katılımıyla Mersin Divan Oteli’nde gerçekleştirildi.

Mersin'i dünyaya tanıtan en önemli etkinliklerden olan Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin 20.si  21 Mayıs 11 Haziran arasında " Müzik Birleştirir" temasıyla gerçekleştiririliyor. Ünlü Modacı Barbaros Şansal da yer aldı.

Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin sunuculuğunu ünlü oyuncu Volkan Severcan yaptı.

Bugüne kadar gerçekleştirilen festivallerden seçilen fotoğrafların yer aldığı bir sunum izleyicilere sinevizyon eşliğinde sunuldu.

Mersin Ululuslararası Müzik Festivali  Yönetim Kurulu Başkanı Selma Yağcı, açılış konuşmasında Festivaşe destek veren kurum ve kuruluşlara  teşekür etti. Yağcı 20 yıldır başarıyla gerçekleştirdikleri MUMF'ni başarıyla gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Geçen yıl pandemi nedeniyle festivali yapmak çok zordu.Düşündük öyle bir festival yapalım ki buna değsin.Halkımızın yüreğine dokunsun. Sanat bu yaşanan olumsuzlukları müzik iyileştirsin.Müzik işleştirdiği gibi birleştirir. Zaman çok var diye düşünüyoruz. Bir bakıyorsunuz, zaman çok yol almış." dedi. Yağcı konuklara "Uzun İnce Bir Yoldayım" türküsünün bir bölümünü seslendirdi.

 2022 MUMF Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü’ne değer bulunan Keman Sanatçısı Ada Yalın Yücel, bir keman resitali sunarak dinleyenlerinin gönlünü fethetti.

MUMF Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı’nın açılış konuşmasının ardından Festival tanıtım gösterimi ve protokol konuşmaları gerçekleştirildi ve festival sponsorlarına teşekkür plaketleri takdim edildi.

Yoğun katılımın gözlendiği toplantıya, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer adına Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Bengi İspir Özdülger, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak adına Yusuf Duman, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan adına Başkan Yardımcısı Nuran Kurtuluş, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz adına Cengiz Han Büyükekiz, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan adına Nihat Çapar, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit adına Murat Sakuçoğlu, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Serbülent Biçer, Mersin Deniz Ticaret Odası adına Zeynep Banu Bezek, Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu adına Zuhal Uzsuz, MIP adına Johan van Daele, OPET adına Mustafa Kaan Mutlucan, Armada Gıda adına Zahit Çetin, Mersin Forum AVM Genel Müdürü Ezgi Çubukçu, Derya Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, Çukurova Ses Işık Cihan Aslan, Sayapark Genel Koordinatörü Aykut Arslan, Jameson Elektronik adına Serkan Doğan, F-BOSS adına Salih Can Uras, Divan Oteli adına Berati Tuncer katıldı.

Toplantı protokol üyeleri ve MUMF Yönetim Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu hatıra fotoğrafının çektirilmesiyle sona erdi.

Festival Gala Konseri ile başlayacak

21 Mayıs’ta Türkiye’nin opera yıldızlarının Gala Konseri ile başlayacak olan festivalde, 23 Mayıs’ta caz formatında şarkılar seslendiren genç yetenek Elif Sanchez, 24 Mayıs’ta ise Avusturyalı klasik müzik topluluğu Viener Klavier Quartett sahne alacak.

25 Mayıs’ta Aşık Mahsuni Şerif’in türkülerine getirdiği yorumla müzikseverlerin gönlünde taht kuran Türk Rock Müziği’nin yıldızı Ceylan Ertem, 26 Mayıs’ta Türk Caz Müziği’nin gözde topluluklarından Kerem Görsev Trio, 28 Mayıs’ta etnik müziğin Kazakistanlı usta topluluğu Turan Ethno Folk Band, 29 Mayıs’ta pop müziğinin ünlü ismi Zeynep Casalini ile MBB Kent Orkestrası müzikseverlerle buluşacak.

31 Mayıs’ta klasik müziğin Azeri yıldızı Jamal Aliyev, 2 Haziran’da klasik müziğin Mersinli genç ustası Hasan Gökçe Yorgun (Keman) ve Çinli piyanist Jiao Li, 4 Haziran’da pop müziğin ünlü ismi Melek Mosso, 7 Haziran’da klasik müziğin Hollandalı ustalarından oluşan Utrecht String Quartet sahne alacak. Festival, 11 Haziran’da İstanbul Modern Dans Topluluğu’nun gösterisi ile son bulacak

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala