GÜNDEM
Giriş Tarihi : 03-12-2019 18:58   Güncelleme : 03-12-2019 19:36

Mersin'de HIV’de Tanı ve Doğru Bilgilendirme Çalıştayı Düzenleniyor

Mersin'de Mersin Kent Konseyi, 1 Aralık Dünya AIDS Günü kapsamında Sağlık Bakanlığı desteğiyle, Mersin Kent Konseyi koordinasyonunda, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi işbirliğinde ve Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı desteklediği “HIV’de Tanı ve Doğru Bilgilendirme Çalıştayı’’ düzenleniyor.

 Mersin'de HIV’de Tanı ve Doğru Bilgilendirme Çalıştayı Düzenleniyor

Mersin Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi'nin yaptığı açıklamada, "Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda 5-6 Aralık 2019’da “HIV’de Tanı ve Doğru Bilgilendirme Çalıştayı’’ düzenlenecektir." dedi.

Başkan Burakgazi,"Dünyada ve ülkemizde HIV/AIDS; kişiden kişiye bulaşabilmesi, bireysel sonuçlarının ağır olmasının yanı sıra geniş kitlelere yayılabilmesi, sağlık ve sosyoekonomik açıdan yükünün ağır olması nedeni ile toplumsal sonuçları da büyük önem taşıyan halk sağlığı sorunlarından biridir.

Ülkemiz HIV/AIDS açısından hastalığın az sıklıkla görüldüğü ülkeler arasında yer almakla birlikte son yıllarda vaka sayılarında artış izlenmektedir. Bu nedenle ülkemizde bugüne değin her ne kadar başarılı adımlar atılmış, etkisi ve kapsamı giderek güçlenen çalışmalar yürütülmüş olsa da HIV/AIDS’in önlenmesi ve kontrolü için yapılması gereken daha pek çok faaliyet bulunmaktadır.

T.C. Sağlık Baklanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün 2019 yılında yayınlanan verilerine göre 1985 yılında 3 olan vaka sayısı, 2018 yılında 21.520 vakaya yükselmiştir. Toplumda yeni vakaları azaltmak için en önemli adım halkın enfeksiyon ve bulaş yolları hakkında bilgilendirilmesidir. Çünkü toplumun hastalıklardan korunmasında en etkin yöntemlerden biri sağlık eğitimidir. Bireyler HIV/AIDS enfeksiyonunun bulaş yolları ile ilgili bilgilendikleri takdirde bu enfeksiyon etkeninden korunma yöntemlerini kullanarak enfeksiyon bulaşını önleyebilir veya risk oluşturan davranışlardan kaçabilirler.

Bu bağlamda; 1 Aralık Dünya AIDS Farkındalık Günü kapsamında Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği ve sorumluluk yüklediği kuruluşların katılımıyla, Mersin Kent Konseyi koordinasyonunda, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi işbirliğinde ve Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı desteği ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda 5-6 Aralık 2019’da “HIV’de Tanı ve Doğru Bilgilendirme Çalıştayı’’ düzenlenecektir." ifadeleri yer aldı.

Çalıştay Programı

05 Aralık 2019 Eğitici Eğitimi (09.30-16.00)

06 Aralık 2019 Bilgilendirme Toplantısı (14.00-16.00)

MERSİN KENT HABER

 

 

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala