EKONOMİ
Giriş Tarihi : 25-01-2016 18:15   Güncelleme : 25-01-2016 18:15

PETROL YÜKSELİŞE GEÇTİ

Türkiye’nin de akaryakıt fiyatlarını belirlemede ölçüt olarak kullandığı Brent ham petrolünün varil fiyatı 30 doları da aşarak 32.73 dolara, ABD türü hafif hampetrolün varil fiyatı da 32.58 dolara kadar yükseldi.

PETROL YÜKSELİŞE GEÇTİ

DAĞ-SA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kılıççıoğlu, uzun süredir düşen petrol fiyatlarının yeniden yükselişe geçtiğini belirterek, Türkiye’nin de akaryakıt fiyatlarını belirlemede ölçüt olarak kullandığı Brent ham petrolünün varil fiyatının 30 doları aştığını söyledi.

DAĞ-SA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kılıççıoğlu, uzun süredir düşen petrol fiyatlarının yeniden yükselişe geçtiğini söyledi. Türkiye’nin de akaryakıt fiyatlarını belirlemede ölçüt olarak kullandığı Brent ham petrolünün varil fiyatının yeniden 30 doları aştığını söyleyen Kılıççıoğlu, “Fiyatlardaki dalgalanmanın temel sebebi, petrol üretiminin kısa dönemde kolayca artırılamadığı için arzı değişken olmasıdır. Keza petrol tüketimi, tüketim alışkanlıkları kısa dönemde hemen değiştirilemediği için, arzda olduğu gibi talepte de inelastiktir. Uzun dönemde bakıldığında ise petrol arz ve talep eğrileri birbirini dengelememektedir. Ancak petrol doğada bulunan bir ürün olduğu ve rezervinin sınırlı olduğu düşünülürse arz ve talep değişkenliği, piyasada belirlenen fiyatı açıklamada yetersiz kalmaktadır” dedi.

VARİL FİYATI 30 DOLARI GEÇTİ

Brent ham petrolünün varil fiyatının 30 doları da aşarak 32.73 dolara yükseldiğininde bilgisini veren Kılıççıoğlu, “Çin ekonomisinde yavaşlama ve İran’ın piyasalara gireceğine ilişkin beklentilerle 28 dolar düzeylerine kadar gerileyen petrol fiyatlarında geçen Cuma günü başlayan yükseliş yeni haftanın başında da devam etti. Türkiye’nin de akaryakıt fiyatlarını belirlemede ölçüt olarak kullandığı Brent ham petrolünün varil fiyatı 30 doları da aşarak 32.73 dolara, ABD türü hafif hampetrolün varil fiyatı da 32.58 dolara kadar yükseldi. BU yükseliş önümüzdeki günlerde devam edip etmeyeceği ise piyasadaki arz ve talebe göre değişkenlik sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

MERSİN KENT HABER

EditörEditör