GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-03-2023 18:25   Güncelleme : 14-03-2023 18:28

TÜSİAD'tan İkinci Yüzyılında Cumhuriyetin Hedeflerini Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ile Yakalamak Konferansı

TÜSİAD, “İkinci Yüzyılında Cumhuriyetin Hedeflerini Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ile Yakalamak” Konferansı'nı gerçekleştirecek.

TÜSİAD'tan İkinci Yüzyılında Cumhuriyetin Hedeflerini Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ile Yakalamak Konferansı

TÜSİAD, 20 Mart 2023 Pazartesi 09.30 – 15.00 arasında “İkinci Yüzyılında Cumhuriyetin Hedeflerini Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ile Yakalamak” Konferansı'nı gerçekleştirecek.

Sabancı Center'da düzenlenecek etkinlikte, 6 Şubat tarihli deprem felaketinin etkileri de dahil olmak üzere, hiçbir krizden toplumun yarısını geride bırakarak çıkmanın mümkün olmayacağı vurgulanacak.    

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve Yönetim Kurulu Üyesi Elvan Ünlütürk tarafından etkinliğin açılış konuşmaları yapılacak. Etkinlikte Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı “Cumhuriyetin Tamamlanmamış Meselesi” başlıklı bir konuşma yapacak. TÜSİAD'a farklı dönemlerde başkanlık yapmış olan Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Arzuhan Doğan YalçındağBoyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner ve Allianz Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes “Başkanların Perspektifinden” başlıklı oturumda bir araya gelerek “Çoklu Krizler Çağında Cumhuriyeti İkinci Yüzyılına Kadınlarla Taşımak” konusunu çeşitli yönleriyle ele alacaklar. “Deprem Felaketinin Ardından: Bölgeyi Kadınlarla Ayağa Kaldırmak” panelinde ise kadın girişimciler ve uluslararası kurum temsilcileri konuya dair tecrübe ve değerlendirmelerini paylaşacaklar. Kadınların yönetimde eşit temsili konusunu ele alacak “Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında Eşit Temsil” başlıklı ikili sohbetin ardından sanat, reklam ve iş dünyasından isimlerin katılımıyla “Medyada ve İletişimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” oturumu gerçekleşecek. Konferansın son paneli ise genç konuşmacıların katılımıyla “Bütün Ümidim Gençliktedir: Geleceğe Ne Bırakıyoruz ve Z-Kuşağı Ne İstiyor?” olacak.   TÜSİAD “İkinci Yüzyılında Cumhuriyetin Hedeflerini Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ile Yakalamak” Konferansı   Tarih: 20 Mart 2023 Saat: 09.30 – 15.00

“İkinci Yüzyılında Cumhuriyetin Hedeflerini Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ile Yakalamak” 20 Mart 2023, Sabancı Center   09.30    Kayıt Etkinlik Moderasyonu: Ilgaz Gürsoy, Gazeteci & Yazar & Moderatör 10. 00   Açılış Konuşmaları Elvan Ünlütürk, TÜSİAD Sosyal Kalkınma Yuvarlak Masası Başkanı Orhan Turan, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı 10.15    “Cumhuriyetin Tamamlanmamış Meselesi” Güler Sabancı, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı 10.30 Başkanların Perspektifinden: “Çoklu Krizler Çağında Cumhuriyeti İkinci Yüzyılına Kadınlarla Taşımak” Arzuhan Doğan Yalçındağ, 2006-2009 Dönemi TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, 2010-2012 Dönemi TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran – Symes, 2015-2016 Dönemi TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı  Moderatör : Hakan Güldağ, EKONOMİ Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı 11.30 Oturum: Deprem Felaketinin Ardından: Bölgeyi Kadınlarla Ayağa Kaldırmak Emine Erdem, KAGİDER Başkanı Ahu Büyükkuşoğlu Serter, Arya Kadın Yatırım Platformu Kurucusu Zeliha Ünaldı, UN Women Türkiye Ülke Direktör Yardımcısı Serpil Çetinçift, EBRD KOBİ Finansmanı ve Kalkınma Kıdemli Bölge Yöneticisi  Moderatör: Ilgaz Gürsoy, Gazeteci & Yazar & Moderatör 12.15    Öğle Arası               13.15    İkili Sohbet: Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında Eşit Temsil Billur Barlın, TÜSİAD Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu Başkanı Murat Yeşildere, Egon Zehnder Kıdemli Ortağı   13.30    Oturum: Medyada ve İletişimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği: Kalıp Yargılardan Ezberleri Bozmaya Oya Ünlü Kızıl, 2017-2022 Dönemi TÜSİAD Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu Başkanı Ayşen Akalın, Reklamverenler Derneği Başkan Yardımcısı Serdar Orçin, Oyuncular Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Ece Dizdar, Oyuncular Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Meriç Demiray, Senarist Birol Güven, Yapımcı ve Senarist Murat Soner, Dizi İncelemeleri Youtube İçerik Üreticisi *               14.30    Oturum: Bütün Ümidim Gençliktedir: Geleceğe Ne Bırakıyoruz ve Z-Kuşağı Ne İstiyor? İlayda Eskitaşçıoğlu, Konuşmamız Gerek Derneği Kurucu ve Yönetici Ortağı ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Genç Liderler Programı Sözcüsü Alperen Önal, Kadınların Elinden Sosyal Girişimi Kurucu Ortağı Selinay Koca, Hukuk Fakültesi Öğrencisi Moderatör: Fatoş Karahasan, Gazeteci & Yazar   15.00    Kapanış

EditörEditör