KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 06-06-2022 09:27   Güncelleme : 06-06-2022 09:27

ULUSLARARASI SANAT ÇALIŞTAYI

Toros Üniversitesi ve Akdeniz Belediyesi işbirliği ile; 8-12 Haziran 2022 tarihlerinde 45 Evler Kampüsü'nde Uluslararası Sanat Çalıştayı yapılacak.

ULUSLARARASI SANAT ÇALIŞTAYI

Toros Üniversitesi ve Akdeniz Belediyesi işbirliği ile; 8-12 Haziran 2022 tarihleri arasında düzenlenecek ve 45 Evler Kampüsü'nde gerçekleştirilecek Uluslararası Sanat Çalıştayı için geri sayım devam ediyor.

Konuya ilişkin çalıştay Küratoru Prof. Dr. Uğurcan Akyüz “bu ilk çalıştayımızı özellikle az katılımla gerçekleştireceğiz. Hedefimizde Ekim ayında düzenleyeceğimiz büyük çalıştayımız var. Ancak bu çalıştayımızı akademik yılın sonunda tüm öğrencilerimiz ve Mersinli sanatseverler için bir festival içeriğinde planladık. İsteyenler çalışma alanımıza gelip hem resim yapma süreçlerini izleyip, sanatçılarla sohbet edebilecek hem de onlarla birlikte resim yapmayı deneyimleyebilecekler. Çalıştayda hepsi akademisyen/sanatçı olan katılımcılardan; Koreli Kim Yong Moon kaligrafik resim, Uğurcan Akyüz soyut expresyonist resim, Orhan Karakaplan deneysel abstrakt ve Gözde Çetinkaya deforme portreler çalışacak. Farklı boyut ve yöntemlerle yapılacak bu resimler çalıştay sonunda halka açık bir şekilde sergilenecek. Çalıştayımız Toros üniversitesinin çatısı altında ve Akdeniz Belediyesinin destekleriyle gerçekleştirilecek. Verimli, sosyal yönü güçlü ve keyifli bir çalıştay olmasını dilerim!” şeklinde konuştu.

Çalıştayın açılışı 8 Haziran 2022 Çarşamba günü saat 10:00'da 45 Evler Kampüsü Konferans Salonu'nda halka açık bir şekilde gerçekleştirilecektir. Sanatçılar üç gün boyunca çalışacak, Cuma günü saat:14:00’de ise kapanış töreni ve sergi açılışı yapılacaktır.

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala