GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-11-2023 12:13   Güncelleme : 22-11-2023 12:13

VALİ PEHLİVAN BAŞKANLIĞINDA, KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE İL KOORDİNASYON, TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonunun 2023 yılı 3. Toplantısı gerçekleştirildi.

VALİ  PEHLİVAN BAŞKANLIĞINDA, KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE İL KOORDİNASYON, TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Toplantıda yaptığı konuşmasında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelenin hayati önemini vurgulayan Vali Pehlivan, 2021-2025 yıllarını kapsayan Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı’nın 30 Haziran 2021 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girdiğini ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde 1 Temmuz 2021 tarihinde düzenlenen toplantıda kamuoyu ile paylaşıldığını ifade etti.

 

Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı kapsamında hazırlanan ve 2021-2025 yıllarını kapsayacak Mersin İl eylem planının 4 ana hedefinin bulunduğunu belirten Vali Pehlivan, bu hedeflerin Adalete Erişim ve Mevzuat, Politika ve Koordinasyon, Koruyucu ve Önleyici Hizmetler, Toplumsal Farkındalık olduğunu söyledi.

 

Vali Pehlivan, “Valiliğimizin himayesinde Kaymakamlıklarımız, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz, kolluk birimlerimiz, ilgili kamu kurumları ve sivil toplum teşkilatları iş birliği ve koordinasyon içinde kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda hem mevzuat hem de uygulamaya yönelik çeşitli çalışmalar yürütmektedir.

 

İl bazında yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunuyoruz. Kadına yönelik şiddetle mücadelede, ’Şiddete Sıfır Tolerans’ ilkesi doğrultusunda temel, nihai ve en ideal hedef, şiddetin sıfırlanmasıdır. Kadına yönelik ve aile içi şiddeti önlemek amacıyla toplumumuzun bütün kesimlerinin iş birliği ve koordinasyon içinde gayret sarf etmesi büyük önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yapılan sunumla devam eden toplantıda; Kadın Acil Destek (KADES) Uygulamasının Tanıtımına Yönelik Düzenlenen Kampanyaların Değerlendirilmesi, Elektronik Kelepçe İl uygulamaları, Kadına El Kalkamaz Kampanyasında Yapılan Çalışmaların Sunumu, Şiddet Uygulayana Yönelik Önleyici Tedbir Kararlarının Uygulanma sonuçları, Kadın Konukevi Açılma çalışmaları, Şiddetle Mücadelede Doğrudan Hizmet Sunmayan Kurumlarda Odak Birim kapsamında yapılan çalışmalar, 2023 Yılı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Kapsamında Oluşturulan Faaliyet Planının değerlendirilmesi ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Kapsamında yapılması planlanan faaliyetler hakkındaki gündem maddeleri görüşüldü.

 

Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Kadir Okatan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutan V. Albay Oğuz Eryılmaz, Mersin Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Aysun Yaralı Akkaya, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veysel Topkaya, İl müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile ilgili diğer kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

EditörEditör