YAŞAM
Giriş Tarihi : 29-11-2018 20:23   Güncelleme : 29-11-2018 20:23

YEŞİLBOĞAZ,TAHİR ELÇİ’NİN KATLEDİLMESİ DEMOKRASİ TARİHİNİN KARA LEKESİDİR!

Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz yaptığı yazılı açıklama ile Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi’yi, katledilişinin üçüncü yılında andı. Yeşilboğaz açıklamasında, “28 Kasım demokrasinin utanç günüdür. Av. Tahir Elçi’nin katledilmesi, demokrasi tarihinin kara lekesidir” dedi.

YEŞİLBOĞAZ,TAHİR ELÇİ’NİN KATLEDİLMESİ DEMOKRASİ TARİHİNİN KARA LEKESİDİR!

Başkan Yeşilboğaz açıklamasında, insan hakları ve adalet için mücadele eden Diyarbakır Barosu Başkanı Avukat Tahir Elçi’nin, 28 Kasım 2015 tarihinde faili hala meçhul olan bir cinayet sonucu yaşamını yitirdiğini belirterek  “Meslektaşımız Tahir Elçi 28 Kasım 2015 günü katliamları, zulümleri protesto etmek için Diyarbakır’da tarihi alanda insan hakları eylemindeyken katledilmiştir.İnsan hakları savunucusu ve barış elçisi Av. Tahir Elçi’nin katledilmesi, demokrasinin utanç günüdür ve Türk demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yerini almıştır. Av. Tahir Elçinin barış, hak, hukuk ve adaleti savunduğu sırada katledilmesi ve faillerinin hala açığa çıkartılmaması; ülkemizin barıştan, adaletten, hak ve hukuktan ne kadar uzak olduğunun açık bir göstergesidir” diye konuştu. 

“HİÇBİR BASKI ADALETİ ARAYIŞIMIZDAN YILDIRAMAYACAKTIR”

Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında, “Tahir Elçi, yaşamı boyunca hak ihlallerine karşı mücadele vermiş, çok sayıda faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için mücadele eden ve bunları yaparken kendisine yönelik baskılara rağmen mücadelesinden vazgeçmemiş bir hukukçuydu.

Geçtiğimiz üç yılda ise, Tahir Elçi cinayetine ilişkin soruşturma dosyasında kayda değer bir gelişme olmamıştır. Av. Tahir Elçi’nin katil ya da katilleri hala ortaya çıkartılmadı. Sonrasında açılan dosya ise sürüncemede bırakıldı ve ölümü aydınlatılamadı. Tahir Elçi ile ilgili soruşturma dosyasının takipçisi olacağımızı, faillerinin cezasızlıkla mükâfatlandırılmalarına müsaade etmeyeceğiz. Avukatlar hak arama özgürlüğünün, savunma hakkının, hukuk devletinin ve demokrasinin en temel güvencesidir. Hiçbir baskı ve saldırı, adaleti arayışımızdan yıldıramayacaktır. Demokrasi, barış, adalet ve insan hakları mücadelemizi en etkili şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, barış elçisi meslektaşımız Av. Tahir Elçiyi, katledilişinin 3. yılında saygıyla ve rahmetle anıyor, katillerini bir gün açığa çıkararak adalet önünde hesap soracağız” ifadesini kullandı.

MERSİN KENT HABER

PalaPala