SPOR
Giriş Tarihi : 15-06-2022 15:21   Güncelleme : 15-06-2022 15:21

Yıllar Geçse de Unutulmayan Futbol Filmleri

Futbol filmleri, dünya üzerindeki pek çok kişinin izlediği eserlerden bir tanesidir. Bizde bu yazımızda unutulmak futbol filmlerini sıralıyoruz.

Yıllar Geçse de Unutulmayan Futbol Filmleri

HABER [ İSMAİL USTA ] 

Unutulmaz futbol filmlerini sizler için oluşturduk. Dünya sinema tarihine damga vuran futbol konulu filmler herkesin ilgisini çekiyor. Kazanma arzusunu ve çarpıcı olayları ile her sinema izleyicisinin beğenisi kazanan en iyi filmleri sizler için oluşturduk.

  1. Victory

Futbol ile ilgili betpark filmler denildiği zaman akla ilk gelen yapımlar arasında Victory bulunuyor. Sylvester Stallone ve Pele’yi bir araya getiren film İkinci Dünya Savaşı sırasında esir kampına düşen bir grup askerin mücadelesini anlatıyor.

  1. The Damned United

1970'li yılında yaşanan gerçek bir olaydan esinlenilen film, Derby Country teknik direktörü Brian Clough'un Leeds United betpark takımına geçmesini anlatıyor. Genç teknik direktörün endüstriyel futbol dünyası karşısındaki mücadelesini anlatan film en sevilen yapımlardan bir tanesidir.

  1. Bend it Like Beckham

İngiltere banliyösünde yaşayan Jesse'yi konu edinen film, ailesinden gizli bir şekilde futbol oynayan genç kızın hayatını bizlere anlatıyor.

  1. Dar Alanda Kısa Paslaşmalar

Dar Alanda Kısa Paslaşmalar, Türk sinemasındaki en güzel futbol filmleri arasındadır. Serdar Akar imzalı yapım, amatör bir mahalle takımının 1980'li yıllardaki varoluş mücadelesini anlatıyor.

  1. Green Street Hooligans

Futbolla ilgili filmler arasında, betpark tribün ateşini konu alan yapımlardan bulunuyor. Green Street Hooligans genç bir üniversite öğrencisinin İngiltere’de futbol holiganları ile arasındaki diyaloğu gösteriyor.

  1. Goal!

En güzel futbol filmleri bulunan Goal, Meksikalı gen. Santiago'nun futbolcu olma serüvenini işliyor.

  1. Looking For Eric

Posta görevinde bulunan bir kişi yanlış bir ilaç içmesi nedeniyle sanrılar görmeye başları. İlacı içtikten sonra hayranı olduğu Cantona'nın kendisine yaşam koçluğu yaptığını sanmasıyla film çok eğlenceli bir hale dönüşür.

  1. Mean Machine

Başarılı bir futbolcunun hapishaneye kadar düşüşünü gösteren film, ünlü yönetmen betpark Guy Ritchie'nin imzasını taşıyor.

  1. Taçsız Kral

En efsanevi futbol filmlerinden bir tanesi de Taçsız Kral'dır. Türk futbolunun efsanevi ismi Metin Oktay'ın gerçek yaşam öyküsünü beyaz perdeye taşıyan filmde birçok ünlü oyuncu da yer alıyor. Eğer siz de futbol sevginizi farklı bir noktaya taşımak istiyorsanız bu filmlere göz atabilirsiniz.

Kaynak: https://hakihlallerimerkezi.org/

Web EditorWeb Editor