GÜNDEM
Giriş Tarihi : 07-01-2016 18:11   Güncelleme : 07-01-2016 18:11

Aile Hekimleri Feshleri Protesto Etti

Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Tuncay Celiker’ve hemşire Canan Metin'nin, sözleşmesi çoğunluğu nöbet cezalarından oluşan 100 puanı doldurduğu için feshedilmesi protesto edildi.Sözleşme feshini protesto etmek amacıyla Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyesi Dr. Filiz İncekara, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Genel Merkez Eş başkanı Gönül Erden, Mersin Aile Hekimleri Derneği, Mersin Tabip Odası, SES Mersin Şubesi, Türk Sağlık Sen, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu yönetim Kurulu üyeleri, Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası yönetim kurulu üyeleri, Adana, Hatay, Gaziantep, ve İskenderun şubelerimizin katılımı ile basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı Mersin Aile Hekimleri Derneği başkanı Dr. Gürbüz Şen okudu. SES Genel Merkez Eş Başkanı Gönül ERDEN ve Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyesi Dr. Filiz İncekara birer konuşma yaparak , Sağlık Bakanlığı’nın durumun vahametinin farkında olmadığını, buna rağmen mücadeleyi sürdürmeye devam edeceklerini belirtti.

Aile Hekimleri Feshleri Protesto Etti

Mersin'de Aile Hekimi Dr. Tuncay Çeliker'in sözleşmesinin feshedilmesine büyük  tepki.

Mersin İl Halk Sağlığı önünde  gerçekleştirilen protesto eylemine Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyesi Dr. Filiz İncekara,  Mersin Aile Hekimleri Derneği, Mersin Tabip Odası, SES Mersin Şubesi, Türk Sağlık Sen, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu yönetim kurulu üyeleri, Birlik ve Dayanışma Sendikası yönetim kurulu üyeleri, Antalya, Bursa, Yalova, Adana, Nevşehir, Çorum , Kayseri ve Şanlıurfa'dan meslektaşları katılımıyla meslektaşlarına  destek verdi ve sözleşme feshini protesto etti.

 Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde basın açıklamasında CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit'in yanı sıra DİSK Geneliş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy da destek verdi.Mersin Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Gürbüz Şen,,cumartesi günü nöbet uygulamalarına tepki gösteren hekimlere ceza puanı uygulandığına dikkat çekerek bu uygulamanın angarya ve uydurma nöbetler olduğunu bunu kabul etmeyeceklerini, bu uygulama  ile Mersin'de Aile Sağlığı Merkezi2nde çalışan Dr. Tuncay Çeliker, Osmaniye Aile Sağlık Merkezi'nde çalışan hemşire  Canan Metin Erdoğanoğlu sözleşmesi yenilenmeyerek fesh edilmesini protesto ettiklerini,bu uygulamaların bir an evvel kaldırılmasını isteyen Gürbüz,Bu anlayışın bedelini bugün bizler ödesek de gelecekte halkımıza ve çocuklarımıza ödetmek istemiyoruz" dedi.Diyalog sürecinin  bir an önce sağlık bir şekilde başlamasını isteyen Başkan Gürbüz,,sözleşmeleri feshedilen arkadaşlarının durumunun düzeltilmesini talep etti.

Yapılan konuşmalarda yaşanan bu durumun düzeltilmesi istendi.Sağlık çalışanları,hekimler,hemşireler birlik,beraberlik içinde dayanışmalarını sürdüreceklerini ifade ederek mücadele kararlığında olduklarını ifade ettiler.Antalya, Bursa, Yalova, Adana, Nevşehir, Çorum , Kayseri ve Şanlıurfa Tabip Odaları,SES temsilcileri,Türk Tabipler Birliği,Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu,Birlik Dayanışma Sendikası temsilcileri,Genel Sağlık İş ,Türk Sağlık Sen temsilcileri eyleme destek verdi.

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit'te yaşanan olayların takipçileri olduklarını,bu uygulamalarla sağlık çalışanlarını baskı altına alarak haksızlığa uğradığını bu durumun kabul edilemeyeceğini,CHP olarak her türlü desteği vermeye hazır oduklarını ifade ederek,bu uygulamaların son bulması çağrısında bulundu.

Sağlık çalışanları ellerinde dövüz ve pankartlarla yağmur altında bir süre eylemlerini sürdürmenin ardından olaysız biçimde dağıldı.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

EditörEditör