TURİZM
Giriş Tarihi : 02-01-2016 21:40   Güncelleme : 02-01-2016 21:40

TEMAD Başkanı Kur,3 Ocak ve Yeni Yıl Mesajı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Mersin İl Başkanı Halil Kur,3 Ocak Mersin'in Kurtuluşu ve Yeni yıl ilel ilgili yayınladığı mesajla Mersinlileri kutladı.

TEMAD Başkanı Kur,3 Ocak ve Yeni Yıl Mesajı

TEMAD Mersin Şube Başkanı Halil Kur,"94 Yıl önce aziz atalarımızın kanları ve canları pahasına verdikleri mücadeleler sonunda kurtardıkları Mersinimizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünü coşkuyla kutlamaktayız.

     Türklerin esir edilemiyeceği gerçeği ile Kuvayi Milliye ruhuyla hareket eden Mersinliler işgalci güçleri  püskürterek vatan topraklarından atması sonucuda şehrimiz 94 yıl önce bugün tekrar özgürlüğüne kavuşmuştur. Böylece Kahraman şehrimiz bağımsızlık meşalesini 3 Ocak 1922 tarihinde bir daha sönmemek üzere yakmıştır.

     Bugün Mersin'in ve Mersin halkının yeniden diriliş günüdür. Bağımsızlığımızın değerini anlamak için yurdumuzu ve Mersinimizi düşmanlarca işgal edilmesine neden olan gelişmeleri ve sonuçları iyice irdelemek gerekir. Hepimizin görevi laik Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Mersinliler Mersine sahip çıkınız" sözünden hareketle Cumhuriyetimize sahip çıkıp Ülkemizi sevmek, birliğimizi ve bütünlüğümüzü koruyarak bundan hiçbir şekilde ödün verilmeyeceğini başta gençlerimiz olmak üzere Aziz Milletimize anlatmak olmalıdır.

     Bu duygu ve düşüncelerle üzüntü ve sevinçleriyle bir yılı daha geride bırakıp yeni umutlarla yeni bir yıla girerken Dünyada ve Ülkemizde 2015 yılında yaşanan ve insanlığı derinden etkileyen olumsuzlukların yeni yılda yaşanmamasını, Ülkemizde ve Mersinimizde barış ve hoşgörünün hakim olmasını diler, 2016 yılının Tüm insanlığa sağlık, mutluluk, barış ve huzur getirmesi temennisiyle Yüce Türk Milletinin, Mersinli hemşerilerimin ve tüm meslektaşlarımın yeni yılını ve kurtuluş bayramını içtenlikle kutlar sevgi ve saygılar sunarım."

EditörEditör