GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-02-2024 14:37   Güncelleme : 01-03-2024 18:16

ADNAN GÜNDOĞDU, OYBİRLİĞİYLE MESİAD BAŞKANI OLDU

Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) 17. Olağan Genel Kurulu'nda oybirliğiyle MESİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Adanan Gündoğdu seçildi.

ADNAN GÜNDOĞDU, OYBİRLİĞİYLE MESİAD BAŞKANI OLDU

MESİAD Konferans Salon'unda gerçekleştirilen 17. Olağan Genel Kurul'da tek liste ile gidilen seçimde  iş insanı Sabah Lokantaları Yönetim Kurulu Başkanı Adanan Gündoğdu, "Genel Kurul Üyelerinin" tam desteğini alarak MESİAD'ın yeni başkanı oldu.

MESİAD 17. Olağan Genel Kuruluna MESİAD'ın Mevcut Başkanı Hasan Engin, Yeni Dönem MESİAD Başkan Adayı Adnan Gündoğdu, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Büyükşehir Başkan Danışmanı Bedrettin Gündeş, Yenişehir Belediye Başkan Vekili Özgür Emire, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı ÇUKUROVASİFED Başkanı Hüseyin Kış, ARBEL A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan, Mersin Ekonomi Platformu Başkanı Servet Özkaya, MÜSİAD Mersin Şube  Bşkanı Mehmet Sait Kayan, AYDD Başkanı Ferudun Gündüz,  Önceki Dönem TURAB Genel Başkanı Canan Sunay, MERYAP Başkanı Nesim Ekinci, MESİAD Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Güler, Önceki Dönem MESİAD Başkanları,Ali Doğan, Ahmet Akkurt, Mehmet Deniz, MESİAD Üyelei katıldı.

MESİAD 17. Olağan Genel Kurulu,  Divan Başkan Başkanlığına Mehmet Deniz'i oybirliğiyle seçti.  Oybirliği ile Canan Sunay ve Ferudun Gündüz Divan Kurulu Üyeliklerine seçildi.

Divan Kurulunun seçiminin ardından MESİAD 17. Olağan Genel Kurulu Gündem maddelerinin görüşülmesine başladı.

MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, başkanlığını yaptığı MESİAD'ın iki dönemini değerlendirdi, yaptıkları çalışmalar ve projelerle ilgili konuşmasında başarılı bir yönetim gerçekleştirdiklerini, Mersin için önceki dönemlerde başalatılan proje ve çalışmaların sıkı bir takipçiliğini yaparak, bu projelerin hayata geçirilmesi için büyük çaba harcadıklarını belirtti. Mersin gündemine büyük etki eden projelerin yaşama geçirlilmesinde, Çukurova Bölgesel Havaalanı, Pamukluk Barajı, Karboğazı Projesi, MERSİN konteyner Limanı, Mersin Limanı Genişlemesi, Taşucu Limanı, Çeşmeli- Taşucu Otoyol Projesi, Otoyol-OSB Bağlantı Yolu, Kazanlı- Tasus Turizm Bölgesi gibi çalışmaları yakından takip ederek kent gündeminde tutarak sonuç alıcı çalışmalarda bulunulduğunu, bu projeler için yerinde incelemeler yapıldığını, gelişmelerle ilgili süreci takip ettiklerini, Ankara'da  konuyla ilgili bakanlarla istişarelerde bulunarak çaba sarfettiklerini dile getirirken Kalkınma ve Ekonomi Bakanlıklarında görev alan Lütfi Elvan'ın gayret ve çabalarına teşekkür etti. 

Yönetim Kurulu, çalışma raporu, denetim raporları oybirliğiyle ibra edildi. Tüzük ile ilgili değişiklik maddesi görüşülerek karara bağlandı.

17. Olağan Genel Kurulda tek liste ile gerçekleşen seçimde Adnan Gündoğdu'nun sunduğu  liste oybirliğiyle kabul edildi. MESİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilen Adnan Gündoğdu, genel kurula teşekkür konuşması yaptı.

MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adanan Gündoğdu, MESİAD 33 yıldır kuruluş amaçları doğrultusunda amaçlarına uygun olarak ülkemizin ekonomik, sosyal  kalkınmasına katkıda bulunmak,  Atatürk'ün çizdiği Türkiye vizyonu  çağdaş uygarlığı kıstas alarak sektörel potansiyelin en güzel bir şekilde yürütülmesi için taleplerde bulunmak, demokratik laik hukuk temelleri içinde  sivil toplumun kurumsallaşmasına ve özel teşebüsün yerleşmesine çalışmak,  sanayici ve iş insanlarının sorunlarına  sahip çıkarak, toplumun yönünü geliştirmektir. Çevre ve doğanın korunması, insan yaşamını tehdit eden  her tülü çalışmalara karşı  kamu adına takip edtmek, sosyal, kültürel, turizim ekonomik projeler hazırlamak,  Mersin'in ve bölgenin ekonomisinin ana hedeflerini  gündeme alan bu anlayışını dile getirdi.

Başkan Gündoğdu, turizim ile ilgili çalışmalara önem verileceğini ifade etti. Yeni dönemde yapacakları çalışmalarla ilgili genel kurula bilgi verirken, önceki dönemlerde başlatılan, halen devam eden projelerin takipçisi olacaklarını, bu yeni dönemde de MESİAD olarak kent ve ülke ekonomisi için MESİAD Ailesi elini taşın altına koyarak Kamu Kurum ve Kuruluşlarıyla işbirliği içinde bulunarak  Mersin ekonomi ve iş dünyasına  katkı sağlayacak projeleri MESİAD üyeleriyle birlikte çalışmalarını yürüteceklerini belirtti.

Kendisine destek veren genel kurul üyelerine teşekkür eden MESİAD Başkanı Gündoğdu,"Geçmişte olduğu gibi çalışmalarımızı sürdüreceğiz. MESİAD'ın hedefleri ve projeleri hiç bitmez, her platforumda bulunarak gücümüzü hissettireceğiz.  MESİAD Ailesinie çok kıymetli desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim. 10 yıldır benimde her kademesinde görev aldığım Hasan Engin başkanıma ve yönetim kurulu üyelerine MESİAD'ın bir bireyi olarak şükranlarımı sunuyorum. Çok teşekkür ederim hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." sözleriyle konuşmasını tamamladı.

MESİAD YENİ YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER

Adnan Gündoğdu (Başkan), Servet Çamurdaş, Seyfetullah Işık, Ayla Gündoğdu, Devlet Özkan, Hamit Doğan, Ayten Aslankan, Murat Çani, Cemalettin Akbulut,  Sait Dervişoğlu, Kenan Kılıç, Mahmut Kaya, Çetin Karahasanoğlu, Melike Kuşçu, Ferudun Yavuz.

MESİAD YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER

Yılmaz Özdemir, Filiz Burakgazi,  Serhat Mankuli, Erman Deniz, Aziz Erguvan, Ahmet Baran, Yiğit Gökşen, Sözdar Arıç, Hasan Yiğit,  Bekir Sarıabacı, Mehmet Pulat, Sabit Ahmetler,  Turhan Kahya ve İsmail Cem Altın 

DİSİPLİN KURULU ASİL ÜYELER

Nesim Yağmur, Murat Altundere, M. Zahir Irmak, Hasan Ceylan ve  Ramazan Aktaş

DİSİPLİN KURULU YEDEK ÜYELER

Murat Düzgün, Murat Aytaç Keskin, Hasan Söyümez, M. Can Arslan ve Tayfun Turna

DENETLEME KURULU

Muarat Has, Yusuf Korkmaz, Canan Sunay,  Sevim Canan Karakaya ve Tuncer Balcı

DENETLEME YEDEK ÜYELER

Ali Kırbıyık, Ahmet Dalkara, Abdulgani Çiçek, Necmi Ağaoğlu ve  Bora Delibaş

YÜKSEK İSTİŞARE KURULU 

Ali Can, Mahmut Arslan,  Tarık Antalyalı, Serdar Demirağ, Cihat Gündoğar, Nihat Kadıoğlu,  Serhat Dövenci, Emin Ucuz, Nesim Ekinci, Nejdet Kılıç,  Mehmet Avcılar, Hüseyin Dinler,Tayyar Bozdemir, Senan İdin, Rıdvan Arıç, Ahmet Polat, Ahmet Şimşek, Aziz Özcan,  Hakan Alaca, Necmettin Cabadak, Ahmet Atakan, Ramazan Öz, Mehmet Atilla, Osman Turan ve Ahmet Aktaş

ÇUKUROVASİFED DELEGELERİ

Mustafa Güler, Ali Doğan, Hasan Engin, Adnan Gündoğdu, Servet Çamurdaş, Sibel İnandı,  A. Bahattin Uzadalı, Canan Sunay ve Ayla Gündoğdu

MESİAD Başkanı Adanan Gündoğdu, önceki dönem başkanı Hasan Engin'e bir pikap (plak çalar)  hediye takdiminde bulundu. Hasan Engin, MESİAD Başkanlığına seçilen Adnan Gündoğdu'yu kutladı.

MESİAD Genel Kurulunda MTSO Meclis Başkanı İzol,  Büyükşehir Başkan Danışmanı Bedrettin Gündeş, Önceki Dönem MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, ÇULUROVASİFED Başkanı Kış, MEP Dönem Başkanı Özkaya, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yağcı, MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Kayan, Ali Doğan, Mustafa Güler birer konuşma yaptı.

MESİAD Yeni Yönetim Kurulu, önceki başkan Hasan Engin ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirldi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

EditörEditör