EKONOMİ
Giriş Tarihi : 29-02-2024 17:27   Güncelleme : 29-02-2024 17:51

AK Parti MKYK Üyesi Sever, Kaysı İhracatımız Bu Yıl Rekor Artış Gösterecek

AK Parti MKYK Üyesi, Ekonomi Eski Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, "Mutlu'ta Sofralık Taze Kaysı İhracat Hamlemiz ve Stratejimiz Etkinliğinin 2.sinin Ticaret Bakanımızın katılımıyla gerçekleştireceğiz. Bu yıl kaysı ihracatında rekor artış sağlayacağız." dedi..

AK Parti MKYK Üyesi Sever, Kaysı İhracatımız Bu Yıl Rekor Artış Gösterecek

AK Parti MKYK Üyesi, Ekonomi Eski Bakan Yardımcısı Sever, Mut'ta vatandaşlara seslendi. Sever "Mut’tan Sofralık Taze Kaysı İhracat Hamlemiz ve Stratejimizin 2.sine İlişkin Nisan 2024 Proğramımıza; Ticaret Bakanı Ticaret Bakan Yardımcısı İhracat Genel Müdürü İhracat Tarım Daire Başkanı Mersin Valisi Mersin Tarım il müdürü Mut kaymakamının katılacağını açıkladı.

Sever Mutlu hemşerilerine hitaben yaptığı konuşmasında; "Dostlarım, kıymetli Mut’lu hemşehrilerim; İhracat Genel Müdürlüğü Tarım Dairesi Başkanlığım döneminde, Akdeniz İhracatçılar Birliğimiz koordinasyonunda 2004-2009 yılları arasında başlatmış ve uygulamış olduğumuz Mut’tan Sofralık Taze Kaysı İhracat Hamlemiz ve Stratejimiz çerçevesinde; Tarım Bakanlığımıza uygulatmış olduğumuz pilot projeyle tarladan sofraya izlenebilirlik sağlayarak, zirai ilaç kalıntısı problemini çözerek, ihracat piyasalarında talep gören çeşitlerin üretilmesini sağlayarak, kaliteli üretim, uygun hasat ve boylama teknikleri konusunda üreticilerimizi bilinçlendirerek, sofralık kaysı ihracatımızı sıfırdan ilk yıl 8000 ton, sonraki yıllar 15.000 ton, 25.000 ton, 55.000 ton ve 100.000 ton seviyelerine çıkarmıştık.

Son yıllarda yaşamış olduğunuz sıkıntıların farkındayız ve çözümün neler olduğunu da gayet iyi biliyoruz. Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçılar Birliği Başkanımızla görüştük ve inşallah bu sene Nisan ayında, Mut’tan Sofralık Taze Kaysı İhracat Hamlemiz ve Stratejimizin 2.sini başlatıyoruz. Yapacağımız çalışmalarla, kaysı ihracatımızı rekor bir hızla artırarak kıymetli üreticilerimizin emeğinin ve alın terinin karşılığını fazlasıyla almasına vesile olmanın onur ve şerefini hep birlikte yaşayacağız Allahın izniyle." ifadesinde bulundu.

MERSİN KENT HABER

EditörEditör