DÜNYA
Giriş Tarihi : 23-03-2018 14:16   Güncelleme : 23-03-2018 14:16

AKDENİZLİ RAKETLERDEN BÜYÜK BAŞARI

Akdeniz Belediyesi Tenis Kulübü sporcuları, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, etkinlikleri kapsamında düzenlenen tenis turnuvasında 1’incilik ve 2’ncilik madalyaları kazandılar

AKDENİZLİ RAKETLERDEN BÜYÜK BAŞARI

Farklı branşlarda binlerce sporcuya ev sahipliği yapan Akdeniz Belediye Spor’da başarı çıtası her geçen gün daha yükseğe taşınıyor. Akdenizli tenisçiler, “18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün düzenlediği “+13 Yaş Tenis Turnuvası’nda” 1’incilik ve 2’ncilik elde ettiler. Çanakkale Zaferi Turnuvası’nın 4’üncü grubunda korta çıkan Akdenizli raketlerden Deniz Çam 1’incilik madalyası; 3’üncü grupta mücadele eden Murat Korkmaz da 2’ncilik madalyasını kazandı. Heyecanlı karşılaşmaların yaşandığı turnuvada 16 erkek; 16 kız olmak üzere toplam 32 sporcu kıyasıya mücadele etti.

Geçen yıl kazandığı Cumhuriyet Kupasını Belediyeye hediye etti

Akdenizli tenis sporcuları, geçen yıl düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Kupası ile 19 Mayıs Tenis Turnuvası’nda da madalyalar kazanmış ve çeşitli dereceler elde etmişti. Akdeniz Belediyesi Tenis Kulübü öğrencileri, elde ettikleri bu başarılarını, makamında ziyaret ettikleri Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk ile paylaştılar. Ziyarette; geçen yıl organize edilen 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Turnuvasında 1’inci olan Kahraman Gümüştekin, belediyeye hediye edilmek üzere kazandığı kupayı Başkan Pamuk’a takdim etti. Sporculara desteğinden dolayı Başkan Pamuk’a teşekkür eden Tenis Eğitmeni Cevdet Özdemirtaş, “Teniste başarılar elde ettikçe, kurslarımızın çocuklarımız ve gençlerimiz için ne kadar verimli ve yararlı bir spor olduğunu hep birlikte görüyoruz. Sporcularımızın bu başarıları, doğru bir yolda olduğumuzu bir kez daha ispatlamıştır” dedi.

Başkan Pamuk; “Bizlere bu gurur ve başarıyı yaşatan tenisçilerimizi kutluyorum”

Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü nedeniyle düzenlenen turnuvada elde ettikleri başarıdan ötürü Akdenizli raketleri kutlayan Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, hiçbir emeğin ve desteğin karşılıksız kalmayacağını vurguladı. “Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla tertip edilen turnuvada bu başarıyı ve gururu bizlere yaşatan tenisçilerimizi kutluyorum” diyen Başkan Pamuk, alternatif bir sportif faaliyet olan tenisin müthiş bir efor gerektirdiğini söyledi.

Tenis sporuyla herkesin tanışması gerektiğini kaydeden Başkan Pamuk, “Akdeniz Belediyesi olarak, yakın zamanda çocuklarımıza kazandırdığımız ilk tenis kortumuzla birlikte, kısa bir süre içinde gelen bu başarı ayrıca çok anlamlı ve önemlidir. Akdeniz Belediyesi olarak, gençlerimiz ve çocuklarımız için bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz. Akdeniz’e yeni spor sahaları yaparak ve parklarımızı spor aletleri ile donatarak vatandaşlarımızı spora yönlendiriyoruz. Çünkü spor, çocuklarımızı sokağın risklerinden korumak, sosyalleşmelerini ve boş vakitlerini faydalı kullanabilmelerini sağlamak açısından çok önemlidir. Elde ettikleri başarıdan dolayı tenisçilerimizi tekrar kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

MERSİN KENT HABER


Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala