KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 18-09-2023 19:18   Güncelleme : 18-09-2023 19:18

AKOB Kültür Sanat Seminer Dizisi Başlıyor

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Derneği (AKOB), Mersin Büyükşehir Belediyesi (MBB) ve Mersin Kent Konseyi (MKK) paydaşlığıyla yeni bir projeyi, Kültür Sanat Seminer Dizisi’ni ve akabinde hedeflenen Mersin kültür sanat sivil girişimi projesini başlatıyor.

AKOB Kültür Sanat Seminer Dizisi Başlıyor

İlk seminer, Sayın Prof. Dr. Füsun Üstel’le “Kültür Politikası” başlığında gerçekleşecektir. Kültür politikası alanında geniş bir yelpazeyi kapsayan, İKSV Kültür Hattı projesi Danışma Kurulu Üyeliği gibi önemli ve saygın çalışmalarıyla da tanınan Füsun Üstel değerli birikimlerini, alandaki çalışmalarıyla tanınan Ulaş Bayraktar’ın moderatörlüğünde, 22

Eylül 2023 Cuma Saat:17:00’de AKİB Salonu’nda (Akdeniz İhracatçı Birlikleri) paylaşacaktır.

On beş yıldan bu yana Mersin başta olmak üzere, kültür ve sanat yaşamına geliştirici, kapsayıcı, sürdürülebilir proje ve çalışmalarla katkı vermeyi hedefleyen AKOB, opera, bale ve müzik alanında çocukları ve gençleri potansiyellerini gerçekleştirebilecekleri imkânlarla buluşturmaya devam ederken; yaşanılan toplumun kültür ürünleri ve sanatla buluşmasını sağlamaya da çalışmaktadır.

Kültür sanat, içinde bulunulan sürdürülebilirlik çağında, sivil toplum ve yerel yönetimlerin gün geçtikçe artan işbirlikleri ve ortaklaşa çalışmalarını dayanak almaktadır. Bunun bir örneği olarak AKOB söz konusu projeyi, kent bileşenleriyle yaptıkları kapsayıcı ve katılımcı çalışmalarla etkin yerel yönetişimin ve vizyonun değerli örneklerini sunan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ve Mersin Kent Konseyi’nin paydaşlıklarıyla gerçekleştiriyor.

AKOB bu gibi kapsayıcı projeler vasıtasıyla, kültür sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum organizasyonlarının ve yerel yönetimlerin, kültürel çoğulculuk ilkesiyle, kendi vizyonları üzerine tekrar düşünmelerini sağlayacak karşılıklı fikir alışverişinde bulunabileceği ortamların oluşturulmasının, kültür sanat çalışmalarının pekiştirilmesi için büyük fayda sağlayacağına inanmaktadır. Altı dizi olarak hedeflenen söz konusu proje akabinde; Mersinli katılımcı kurum, sivil toplum kuruluşları, sanat profesyonelleri, yerel yönetim, üniversite, iş dünyası temsilcilerinin ve sanat severlerin -tercihen- iki oturumlu bir atölye çalışması ile ortak anlayışların, çalışma alanlarının ve eylem planlarının ortaya çıkmasının sağlanması; Mersin’in mevcut kültür sanat çalışmalarına katkı sunması amacıyla bir sivil girişim projesini doğması hedeflenmektedir.

Kültür sanat alanında saygın çalışmaları olan isimlerle gerçekleştirilecek bu seminerlerde, kent bileşenleri ile bir araya gelinecek; yerel yönetim temsilcileri; sivil toplum temsilcileriyle, kültür sanat alanında çalışan organizasyonlarla/ bireylerle; üniversite, meslek odası ve iş dünyası temsilcileriyle bir arada olunacaktır.

Kapsayıcı ve ufuk açıcı bu seminere tüm kent bileşenleri davetlidir.

PROF. DR. FÜSUN ÜSTEL

Ortaöğrenimini Notre Dame de Sion Fransız Kız Lisesi’nde, yüksek öğrenimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde tamamladı. 1982’de İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde araştırma görevlisi oldu. “Türk Ocakları (1912-1931)” başlıklı teziyle Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden doktor unvanını aldı. Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi Bölümü ve Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. 2017’de emekliye ayrıldı.

İmparatorluktan Ulus-Devlete Türk Milliyetçiliği: Türk Ocakları (1912-1931);

Yurttaşlık ve Demokrasi;

“Makbul Vatandaş”ın Peşinde – II. Meşrutiyet’ten Bugüne Vatandaşlık Eğitimi;

Türkiye'de Ermeniler: Cemaat, Birey, Yurttaş (Günay Göksu Özdoğan, Ferhat Kentel ve Karin Karakaşlı ile birlikte) ve

Kültür Politikasına Giriş: Kavramlar, Modeller, Tartışmalar başlıklı kitapları, yerli ve yabancı sosyal bilim dergilerinde milliyetçilik, vatandaşlık ve kültür politikasıyla ilgili makaleleri yayımlanmıştır.

2004’te Makbul Vatandaşın Peşinde: II. Meşrutiyetten Bugüne Vatandaşlık Eğitimi çalışması ile Afet İnan Tarih Araştırmaları Ödülü’nü; Notre Dame de Sion’lular Derneği Başarı Ödülünü; 2018’de Mülkiye Büyük Ödülü’nü aldı.

MERSİN KENT HABER

EditörEditör