SAĞLIK
Giriş Tarihi : 02-08-2023 11:53   Güncelleme : 02-08-2023 11:53

Ali Kıratlı, Mezitli Devlet Hastanesi 2025 Yılı Sonunda Açılıyor

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Mezitli’de yapımına başlanan Mezitli Devlet Hastanesinin inşaatında incelemelerde bulundu.

Ali Kıratlı, Mezitli Devlet Hastanesi 2025 Yılı Sonunda Açılıyor

Kıratlı, 280 bin metrekare alanda inşaatı başlayan 150 yataklı ve içerisinde birbirinden ayrı binalardan oluşan 50 ünitlik de Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olan devasa hastanenin 2025 yılı sonunda tamamlanacağını belirtti.

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Mersin İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Ceviz, AK Parti Mezitli İlçe Başkanı Zafer Uslu ile birlikte Mezitli’de yapımına başlanan Mezitli Devlet Hastanesinin inşaatında incelemelerde bulundu. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kıratlı, ilçe belediye başkanının sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşıma değinerek, “Hastanemizin geçmişi çok eskiye dayansa da bugün milletvekili sıfatıyla burada olsam da daha önce ben burada ilçe başkanlığı yaptığım dönemde yani 2015 yılında yatırım programına aldırdığımız önemli bir devlet hastanesi. Sanki bu hastane belediyenin bir hizmetiymiş gibi göstermeye çalıştılar. Hastanenin paylaşımını yaptıkları için mutlu oldum. Sonuçta Mezitli’ye bir hastane kazandırdık ve tanıtımını yaptılar. Ama gönül isterdi ki bu paylaşımlarda hastanenin en azından Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesi ve riyasetiyle Mezitli’mize kazandırıldığının ifade edilmesiydi. Bu konuda üzüldüm” şeklinde konuştu.

“PROJEYİ 2015 YILINDA YATIRIM PROGRAMINA ALDIRDIK”

Hastane süreciyle ilgili bilgiler veren Kıratlı, “Burada inşaatı başlayan hastanemiz şu yönden önemli. Özellikle Erdemli’den Şehir Hastanesi veya Üniversite hastanesine kadar maalesef bir devlet hastanemiz yoktu. Mezitli büyüyen, gelişen ve günümüz Türkiye’sinde en büyük ilçesi olabilecek potansiyele sahip güzide bir ilçemiz. Bugün Mezitli hastanemizi inşaatını inceliyoruz. Hastanemizin geçmişi çok eskiye dayansa da bugün milletvekili sıfatıyla burada olsam da daha önce ben burada ilçe başkanlığı yaptığım dönemde 2015 yılında yatırım programına aldırdığımız önemli bir devlet hastanesi. Bu noktada buradaki bu eksikliği gördüğümüz için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan riyasetinde ne yapılabilir diye baktık. Hamdolsun projemizi hazırladık, projemiz kabul gördü ve daha sonra yatırım programına aldırdık. O zamandan bu zamana çok olağanüstü olaylar yaşandı. Pandemi yaşandı, Rusya Ukrayna savaşı yaşandı. Akabinde son 500 yılda dünyada görülmemiş bir depremi maalesef ülkemizde yaşadık. Bu vesile ile depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Deprem bölgesinde devletimiz tüm imkanlarıyla çalışmaya devam ederken bizler de burada yatırımlarımızı hız kesmeden milletimizin hizmetine sunmaya gayret ediyoruz. Bu yüzden Mezitli Devlet Hastanesi bizim açımızdan çok önemli. Mezitli Devlet Hastanemizi mayıs ayı itibariyle ihalesini tamamladık, üstlenici firmaya teslim ettik” ifadelerini kullandı.

“MEZİTLİ DEVLET HASTANESİ, SAĞLIK BAKANLIĞIMIZ BÜNYESİNDE YAPILAN VE BELEDİYEYLE BİR ALAKASI OLMAYAN DEVLET HASTANESİDİR”

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, yaptığı açıklamaların devamında şu ifadelere yer verdi:

Hastanemiz son model, teknolojiyle donatılmış, 150 yataklı, aynı zamanda da genişletilebilir bu talep halinde 200’e çıkabilecek bir yatak kapasitesine sahip. Ayrı ayrı binalardan oluşan 50 ünitlik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz mevcut olan yine 10 tane ameliyathanesi olan ve içerisinde gerçekten

günümüz teknolojisinde çok yüksek teknolojik kapasiteye sahip olan cihazlardan oluşacak çok modern bir devlet hastanesi olacak. İnşallah Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, Sağlık Bakanımızın riyasetinde hastanemizi biz yapmaya devam ediyoruz. Fakat son birkaç gündür şunu görüyorum Mersinimizde özellikle. Tabi biliyorsunuz önümüzde bir yerel seçim var. Bütün siyasetçiler her yatırımdan bir nema kapmaya çalışıyor. Birkaç gündür gördüğüm kadarıyla Mezitli Belediye başkanımızda sosyal medya paylaşımlarında Mezitli Devlet Hastanesiyle ilgili paylaşımlar yaptı. Ben esasında mutlu oldum. Bir kere devlet hastanemizin tanıtılmasından dolayı mutlu oldum. Ama gönül isterdi ki bu paylaşımlarda hastanenin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesi ve riyasetiyle Mezitli’mize kazandırıldığının ifade edilmesiydi. Belediye başkanımıza gördüğüm kadarıyla sanki bunu bir belediyenin hizmetiymiş gibi Mezitlili ve Mersinli hemşehrilerimize sunuyor olması beni üzdü. Bunu özellikle paylaşmak istiyorum. Mezitli Devlet Hastanemiz başından sonuna kadar maddiyatıyla da maneviyatıyla da her kademesi Sağlık Bakanlığımız bünyesinde yapılan ve belediyeyle bir alakası olmayan devlet hastanesidir. Hamdolsun başladık, söz vermiştik. Çalışmalara başladık ve çalışmalarımızda devam ediyor.

“HASTANEMİZİN BİRAN EVVEL HİZMETE AÇILMASI İÇİN TÜM KURUMLARIN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMASI GEREKİYOR”

Az önce üstlenici firmayla görüştüm çalışmalarda bir aksaklık var mı diye? Çalışmaların normal şekilde devam ettiğini ifade etti ama bir konuya üzüldüm. Niye üzüldüm. Özellikle su problemi yaşadığını söyledi üstlenici firma. MESKİ ile alakalı sıkıntı yaşadığını ifade etti. Bir takım imzalarda ve ilerleyiş anlamında sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Ben buradan MESKİ genel müdürümüze, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer’e seslenmek istiyorum. Bugün Mezitli’ye kazandırılacak olan bu devlet hastanesinden hiçbir parti ayrımı gözetmeksizin bütün hemşehrilerimiz buradan paylaşacak. Toplum hassasiyetini gözeterek buradaki bürokrasinin önünü açmasını ben özellikle rica ediyorum. İnşallah bizler çalışmaları devam eden hastanemizi sık sık gelerek il sağlık müdürümüzle beraber yerinde inceleyeceğiz. Hastanemizin biran önce tamamlanarak hizmete açılması için tüm kurumlarımızın elini taşın altına koyması gerekiyor. Çünkü bu hastanenin tamamlanıp açılması demek, burada insanlarımızın tedavi olması demek. O yüzden bu hassasiyeti herkesin özenle göstermesini istiyorum. Burası benim ilçe başkanlığım dönemimde yatırım programına alınmıştı. İnşallah milletvekilliği dönemimde de buranın kurdelesini sizlerle beraber, Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber, Sağlık Bakanımızla beraber keserek milletimizin hizmetine sunarız.

“CUMHURBAŞKANIMIZ MERSİN’İ ÇOK ÖNEMSİYOR”

Kıymetli Mersinli hemşehrilerim. Şunu hiçbir zaman unutmayın. Cumhurbaşkanımız Mersin’i çok önemsiyor. Ulaştırma Bakanımız atandıktan sonraki ilk ziyaretini Mersin’e yapmıştı. Bunu özellikle ben kendilerine sordum. Neden Mersin diye? Cumhurbaşkanımızın bir özelliği vardır. Gittiği bütün illerde helikopterle önce havadan bir tur atarak yapılan yatırımlara ve çalışmalara bakar, inceler. Sayın Cumhurbaşkanımız Mersin’e geldiğinde de havaalanıyla ilgili eksiklikleri görünce Ulaştırma Bakanımıza talimat veriyor ve Çukurova Havaalanının kendisi için çok önemli olduğunu ve ilk ziyaretini oraya yapıyorsun diye talimat veriyor. Oradan bize bilgi getiriyorsun ve akıbetine beraber bakacağız diyor. Hamdolsun ki sayın bakanımız ilk ziyaretini buraya yapıyor. Özellikle 280 bin metrekare alanda devasa bir proje yükseliyor. Bunun 50 bin metrekaresi kapalı alandan oluşan, ilk etapta 150 yataklı, istenildiği takdirde 200 yatak kapasitesine çıkabilen ve ayrı ayrı birbirinden bağımsız binalarda 50 ünitlik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini içerisinde barındıran ve aynı anda 10 ameliyatın yapılabileceği bir kompleksten bahsediyoruz. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun.

Milletin dertleriyle dertlenmek böyle bir şey. Sağlık bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Mersinimize inşallah bu hizmeti kazandıracağız.

“OLAĞANÜSTÜ AFETLER OLMAZSA HASTANEMİZ 2025 YILI SONUNDA HİZMETE AÇILACAK”

İnşaatın tamamlanması için sözleşmede yer alan süre 700 gün. Bunun altını çizerek şunu da belirtmek istiyorum. Biliyorsunuz havaalanı inşaatı devam ederken dünyada son 500 yılda yaşanmamış bir depremi yaşadık. Olağanüstü afetler yaşanmazsa ve Allah nasip ederse 2025 yılı sonunda buranın tamamlanmasını planlıyoruz. Sizlerle beraber bu süreci takip edeceğiz ve inşallah da başaracağız.

EditörEditör