KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 21-06-2016 19:31   Güncelleme : 21-06-2016 19:31

Aşk Olsun Tezhiple Şiiri Buluşturdu

Şair Doktor Harun Özmen ve tezhip sanatçısı Ali Ersen Özyurt'un "Aşk Olsun" tezhip-şiir buluşmasının şimdiki adresi Mersin Deniz Müzesi'nde gerçekleştirildi.

Aşk Olsun Tezhiple Şiiri Buluşturdu

Tezhip ve Şiirin buluştuğu "Aşk Olsun" sanatsal etkinliğine Mersin Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ve Eşi,Şair Doktor Harun Özmen,Tezhip sanatçısı Ali Ersen Özyurt'un yanı sıra doktor arkadaşları,sanatçı dostları hazır bulundu.

Serginin açılışında Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan,Sançıarın duygularıyla çevresine ve dünyaya ışık saçtığını,sanatın olduğu yerler güzellikleri barındırdığını belirtirken  " Sanat güzelliğin ifadesidir." sözleriyle sanatçıları başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.

Mersin Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer,İnsan yaşamında sanatın mutlak yeri olmasına dikkat çektiği konuşmasında,insanın yaşamına zenginlik ve derinlik kattığını,sanatın etkisinin toplumsal yaşamda önceliği olmalı,toplumsal zenginliğin temelini oluşturduğunu belirterek "Bugün izlediğimiz bu sergide iki güzel sanat adamının bize yansıttığı şiirin ve tezhip sanatının güzellikleridir.Sanat kutup yıldızına benzer,iyinin,güzelin doğrunun yanındadır." sözüyle iki sanatçıyı kutladı,başarılarının devamını diledi.

Aşk Olsun sanatsal etkinliğin iki sanatçısı Dr.Harun Özmen ve Ali Ersen Özyurt,sergilerinin açılışına katılan sanat dostlarına teşekkür ederek,onlarla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

Mersin Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan,sanatçılarla birlikte sergiyi gezdi,yapıtlar hakkında bilgi aldı,Sergiyi gezen sanatseverler sergiyi çok başarılı buldukları ifadesinde bulunuldu.

Şair Dr. Harun Özmen şiir kitaplarını hayranlarına kitaplarını imzalarken,Plato,"Aşkla dokunan herkes şair olur" derken şairi miaşkı mı kutsuyor? Herkesin kendince bir cevabı olacaktır." sözüyle Aşk,insanlara verilen en iyi armağan olduğu ifadesinde bulundu.

Özmen,Fuzuli'in dediği gibi;

"Aşk,geceden gündüze göç bliriz

Aşkı zülften gamzeye yol biliriz biz

Aşkı gerçekle düş biliriz" dizeleriyle şiir severleri selamladı.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER


EditörEditör