TÜRKİYE
Giriş Tarihi : 09-02-2022 16:56   Güncelleme : 17-02-2022 23:43

Barkod Etiket Yazıcı Fiyatları

Barkod etiket yazıcılar, barkodların etiketlere basılması için özel olarak üretilen yazıcılardır.

Barkod Etiket Yazıcı Fiyatları

Barkod etiket yazıcılar, barkodların etiketlere basılması için özel olarak üretilen yazıcılardır. Günümüzde bu yazıcılar birçok farklı özellikte üretilmektedir. Bir barkod etiket yazıcı satın alırken yazıcının ne için ve hangi amaçla kullanılacağı dikkate alınması gereken ilk şeydir. Aynı zamanda günde kaç adet etiket basılacağı da yazıcı seçerken göz önünde bulundurulmalıdır.

 

Hangi Etiket Yazıcıyı Almalıyım?

 

Kurumsal firmalar ve fabrikalar için en ideal barkod etiket yazıcı tipi endüstriyel yazıcılardır. Daha küçük işletmeler için ideal yazıcı tipi ise termal yazıcılardır. Endüstriyel yazıcılar günde binlerce etiket basabilen, dayanıklı ve hızlı makinalardır. Termal yazıcılar ise tüm etiket baskı işlerinde kullanılabilen, maliyeti düşük ancak kalitesi yüksek etiketler basabilen yazıcılardır. İki tür termal barkod etiket yazıcısı vardır. Bunlar doğrudan termal yazıcılar ile termal transfer yazıcılardır. Doğrudan termal yazıcılar, boyut olarak daha küçük yazıcılardır. Aynı zamanda bu yazıcılarda mürekkep veya şerit kullanılmaz. Isı ve kimyasal bir maddenin kullanılmasıyla görüntü oluşturan bu yazıcılar sadece siyah ve beyaz renkte etiket basabilmektedir. Termal transfer yazıcıların ise boyutları daha büyüktür. Bu yazıcılar etiket basmak için termal şeritler kullanır. Bu yazıcılar genellikle kalıcı ve solmayan etiketler basmak için kullanılırlar. Hem endüstriyel hem de termal yazıcılar hızlı ve kalitekli baskı yapabilmektedir. Bu yüzden etiket yazıcı seçerken günlük etiket yazdırma hacmine göre tercih yapılabilir.

 

Barkod Etiket Yazıcı Fiyatları

 

Barkod etiket yazıcı fiyatları her yazıcının sahip olduğu özelliklere göre değişmektedir. Etiket basmak için özel olarak üretilen bu yazıcılar birçok farklı özelliğe sahiptir. Bu özellikler ne kadar çeşitli olursa yazıcıların fiyatları da o kadar yüksek olmaktadır. Endüstriyel yazıcıların fiyatları termal yazıcılardan çok daha yüksektir. Termal yazıcılar ise fiyat olarak en uygun barkod etiket yazıcılardır.

 

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala