EĞİTİM
Giriş Tarihi : 26-03-2024 15:23   Güncelleme : 26-03-2024 15:23

Başkan Özyiğit, Türkiye’nin En Güzel İlkokulunu Yapacağız

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, Fuat Morel Mahallesi’nde kısa süre içerisinde temelini atacakları ilkokul için hayırsever iş insanı Levent Oktay iş birliği protokolü imzaladı.

Başkan Özyiğit, Türkiye’nin En Güzel İlkokulunu Yapacağız

Başkan Özyiğit, “Türkiye'nin en iyi ve en güzel kreşinden sonra şimdi de Türkiye'nin en iyi ve en güzel ilkokulunu yapıyoruz” dedi.

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, 320 çocuk kapasiteli Yenişehir Belediyesi Bülent Celal Oktay İlkokulu inşaatını üstlenen hayırsever iş insanı Levent Oktay iş birliği protokolü imzaladı. Fuat Morel Mahallesi’nde inşa edilecek ilkokulda Yenişehir Belediyesi tarafından Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirilen Beceri Temelli Eğitim Merkezi(BETEM)’nde çocukların potansiyellerinin ortaya çıkarıldığı eğitim programı uygulanacak. Yenişehir Belediyesi Bülent Celal Oktay İlkokulu, yine sadece çevre dostu binalara verile n Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED) sertifikasına uygun olarak inşa edilecek.

“Çocuklarımızın geleceği için sorumluluk alıyoruz”

Başkan Abdullah Özyiğit, “Çocuklarımızın geleceği için sorumluluk alıyor, projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. İlkokulumuz, Türkiye’de bir ilke imza atarak hayata geçirdiğimiz Erken Çocukluk Gelişimi Projemizin basamaklarından biri olacak. Proje kapsamında Fuat Morel ve Menteş mahallelerimizde iki BETEM inşa ederek hizmete açmıştık ve orada çocuklarımıza beceri temelli eğitimler veriyoruz. İlkokul talebi de çocukları BETEM’de eğitim alan ailelerimizden geldi. Eğitim konusunda eksikliklerimiz var. Nitelikli eğitimi erişilebilir kılmamız gerekiyor. Yenişehirli çocuklarımızı erken yaşlardan itibaren destekliyoruz. Bilimi ve çağdaş eğitim modellerini referans alıyoruz. İlkokulumuz kentimize ve çocuklarımıza hayırlı olsun. Hayırsever iş insanı Levent Oktay’a teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

EditörEditör