EKONOMİ
Giriş Tarihi : 18-02-2024 11:12   Güncelleme : 18-02-2024 12:27

Cevdet Yılmaz, Alınan Tedbirlerle Planlanan Hedefler Gerçekleştirilecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Mersin İş Dünyası Buluşması'nda 2024 yılında yürütülen ve alınan ekonomi politikalarlarla ülke ve dünya ekonomisinde meydana gelen gelişmeler ilgili açıklamalarda bulunu.

Cevdet Yılmaz, Alınan Tedbirlerle Planlanan Hedefler Gerçekleştirilecek

Türkiye'nin Dünyada17. büyük ekonomi gücü olduğunu ancak satın alma gücü yönüyle de 11. sırada olduğuna dikkat çeken Cevdet Yılmaz, Kamu ve özel sektörle birlikte büyümeyi ve isdihdamı sürdürerek, enflasyonla mücadelenin sürdürüleceğini söyledi.

Mersin Divan Otel'de gerçekleştirlen Mersin İş Dünyası Buluşmasına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti MKYK Üyesi Mustafa Sever, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, AK Parti Mersin milletvekilleri Ali Kıratlı, Hava Sibel Söylemez, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, AK Parti Mersin İl Başkanı Adem Aldemir, MHP Mersin İl Başkanı Ömer Gürsoy'un yanı sıra  Mersin iş dünyasının ünlü adları, STK Temsilcileri katıldı.

Para politikalarının güncelendiğini, yapısal reforumlarla verimliliği ve rekabet gücünü artıracaklarını, çok boyutlu değişik   unsurlardan oluşan programların hayata geçirileceğini açıklayan Yılmaz, planların hayata geçmesi ve başarılı olması için Cumhurbaşkanımızın bu programa verdiği güçlü siyaset desteğinin çok önemli olduğunu ifade etti.

Beklenen planın altında enflasyonun gerçekleştiğini ifade eden Yılmaz, Ocak ayı enflasyonu yüksek çıksa da bu durumun geçici olduğunu, önümüzdeki aylarda 2024'ün ortalarında aşağıya doğru ivme gösterecek, yıllık bazda bunun sonunun görüleceğine işaret etti.

Plan ve programların adım adım ilerleyeceğine dikkat çeken Yılmaz,çok kısa vadede sonuç alınmasını beklememek gerektiğini, orta vadeli plan ve programların rahatlıkla hedefine ulaşacağını söyledi.

Ülke ekonomisine dövüz kazandıran ihracatçıların başarılarından mutluluk duyduklarını dile getiren Yılmaz,Mersin'deki ihracatçıları kutladı. İhracat payımızın düşük olduğunu ifade eden Yılmaz, zorlu ihracat şartlarına rağmen bu rekabetçi ortamda  ihracatın artırılabilmesi için yeni politikalar üretilmesi gerektiğini belirtti.

Geçen yılında dünyada ve ülkemizde yaşanan olumsuzluklara rağmen olumlu sonuçlar alındığını söyleyen Yılmaz, 60 milyar dolayında olan cari açığın yıl sonu itibariyle 45, 2 milyar dolara gerilediğine dikkat çekerken, ihracaatların artması, turizm gelirlerinin yükselmesiyle bu rakamlara ulaşıldığını, "Turizimde bu yıl ki hedefimiz 60 milyon turist, 60 milyar dolar turizim geliri " dedi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

EditörEditör