KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 26-02-2017 12:19   Güncelleme : 26-02-2017 12:19

Doktor Özmen'den DÜŞ-ÜN-DÜĞÜNÜZ GİBİ Okurlarıyla Buluştu

Dr Harun Özmen dördüncü kitabı "DÜŞ-ÜN-DÜĞÜNÜZ GİBİ" Denemeler gerçekleştirilen kitap tanıtımı ve söyleşinin ardından okurlarıyla buluştu.

Doktor Özmen'den DÜŞ-ÜN-DÜĞÜNÜZ GİBİ Okurlarıyla Buluştu

MTSO Meclis Salonu'nda gerçekleşen kitap tanıtımı ve söyleşisine Mersin Vali Vekili Cemal Yıldızer,CHP Mersin milletvekili Dr. Hüseyin Çamak,MTSO Meclis Başkanı Mahmut Arslan,Dr. Harun Özmen ve Eşi,İçel Sanat Kulübü Başkanı Erkan Özaydın,MEYAD Başkanı Nesim Ekinci, BaşMEŞYAD Başkanı Süheyla Ergüder'in yanı sıra yazar Aydan Yalçın,şair eski MEŞYAD Başkanı Abidin Güneyli, Sait Mercan,Nafiz Nayır,sanatçı dostları,sanatseverler,mesai arkadaşları katıldı.

DÜŞ-ÜN-DÜĞÜNÜZ GİBİ adlı kitabın tanıtım söyleşisi Sonay Ardıcı'nın sunumunu gerçekleştirildi. Ardıcı kitap tanıtımı ve söyleşisini Şair-yazar-Doktor Harun Özmen'in  "Vuslat" şiiriyle başladı.MEŞYAD Başkanı Süheyla Ergüder,Özmen'in şiirlerini ve DÜŞ-ÜN-DÜĞÜNÜZ GİBİ adlı kitabınıdeğerlendirirken insanları dost sıcaklığıyla sarmalayan,kendi düş zenginliği içine çeken uslübuyla derinden etkilediğini dile getirdi.Aydan Yalçın,Özmen'in şiir ve denemeleriyle ilgilili konuşmasında "Aşkı gerçekte düşleriz biz" dizeleriyle dinleyicileri düş yolculuüuna çıkarırken,geride derin izler bırakan,dilsel estetiği dizelerine taşıdığını,denemelerinde de o derinliği,duygu ve düşüncelerini aktarırken akıcı,sade bir dille okurlarında hayranlık bırakan denemelerin en güzel örneğini verdiğini,okurun kendinden çok şeyler bulduğuna dikkat çekti.Yazın dünyasına güçlü,sağlam bir etki bırakan dört kitabıyla Dr. Harun Özmen'in edebiyat dünyasında kendine özel bir yeri olduğunu belirten Yalçın,yazarı kutlayarak,başarı dileğinde bulundu.

Sait Maden, Özmen'in şiirini okuduğu etkinlik CHP Mersin milletvekili Dr. Çamak'ın konuşmasıyla devam etti. Çamak DÜŞ-ÜN-DÜĞÜNÜZ GİBİ adlı kitabın tanıtım etkinliğinde ,"İki mesleği çok kıskanıyoum;yazarlar ve bilim adamları.Ben de vekilliğimden sonra anılarımı yazmayı düşünüyorum.Harun kardeşime yazar olarak,hekim olarak kutluyor,başarılar diliyorum,DÜŞ-ÜN-DÜĞÜNÜZ GİBİ  adlı kitabı okur çok sevecek" dedi.

Nafiz Nayır ise Dr. Özmen'in edebi yönü ve yapıtlarını değerlendirdiği konuşmasında sanatçının eserlerinin yol gösterici niteliğiyle hayatın her alanında yer aldığını,insanları kucaklayan insan sevgisiyle,yaşama dair her konu adalet,hak,hukuk gibi olmazsa olmazları,sosyal yaşamı irdelerken DÜŞ-ÜN-DÜĞÜNÜZ GİBİ'de deTürkçe'yi ustalıkla kullandığına işaret ederken,eserlerinden çarpıcı  örnekler sundu. MEŞYAD Önceki dönem başkanlarından Abidin Güneyli yazar Özmen'in kentin aydınlık yüzü olduğunu,gerek insan,gerekse yazar olarak yaşamın her alanında dostluğunu ve sıcaklığını göstererek gerçek bir beyefendi olduğunu ifade ederek,sanatçının yapıtlarını değerlendirirken "DÜŞ-ÜN-DÜĞÜNÜZ GİBİi" denemelere en güzel örneklerinden biri olduğunu,kendine özgü dille bu alanda yer aldığınına vurgu yaptı. İSK Başkanı Özaydın,sanatçı Özmen'i DÜŞ-ÜN-DÜĞÜNÜZ GİBİ adlı denemensinden dolayı kutlayarak, kitabını çok başarılı bulduğunu ifade ederek,sanatıya,sanat yaşamında başarı dileğinde bulundu.

Mersin Vali Vekili Cemal Yıldızer, Dr. Harun Özmen'in DÜŞ-ÜN-DÜĞÜNÜZ GİBİ adlı  kitabını değerlendirirken;Mustafa Kemal Atatürk'ün sanata ve sanatçıya verdiği değeri dile getirerek başladığı konuşmasında,çocuklara kitap okuma alışkanlığı edindirmek için çaba gösterilmesini isteyerek,kitle iletişim araçlarının bilgi ve kişisel becerileri geliştirmede önemline vurgu yaptı.Nasıl Okumak Gerektiğiyle ilgili açıklamalar yapan Yıldızer,okumanın bir ihtiyaç olduğundan hareket ederek merak ve öğrenme  arzusuyla yapılabileceğini,geçmişe,geleceğe,doğaya,uzaya,her konuya okuyarak ulaşmanın en kolay yolu olduğunu,böyle okuyanlar insanlık için yüceldiğini,okumayanların  korkak ve kör olduğunun altını çizdi. Kitapları yaşlanmayan dost olarak değerlendiren Yıldızer, "Okuyarak yaşamı yeniden yarartır" sözüyle okumanın yaşam zenginliği kattığını belirten Yıldızer, yazarlara,sanatçılara toplumun destek olmasını isteyerek,Dr. Harun Özmeni, DÜŞ-ÜN-DÜĞÜNÜZ GİBİ adlı kitabını okurlarla buluşturmasından  dolayı kutladı,başarılar dileğinde bulundu. Vali Vekili Yıldızer,Konuşmasını  Mehmet Güler'in  "Türkiyem" şiirini okuyarak tamamladı.

Doktor,şair-denemeci Harun Özmen   DÜŞ-ÜN-DÜĞÜNÜZ GİBİ kitabına gösterilen büyük ilgi karşısında çok duygulandı,Söyleşisi'ne katılan,destek veren,kitaplarını okuyan,kendini yazmaya cesaretlendiren tüm dostlarına teşekkür etti. Harun ÖZMEN,"DÜŞ-ÜN-DÜĞÜNÜZ GİBİ" kitabım Mersin'de yayınlanması için özel çaba gösteren,yakın bir zamanda talihsiz biçimde aramızdan  ayrılan şair Yılmaz Bozan'ın aziz hatırasına armağan ediyorum." sözlerinin ardından  salonda duygusal anlar yaşandı.Yazar DÜŞ-ÜN-DÜĞÜNÜZ GİBİ adlı kitabını uzun kuyruklar oluşturan okurlarına imzaladı.Kitabın geliri Mehmetçik Vakfına armağan edildi.

 

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

EditörEditör