KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 05-12-2018 18:25   Güncelleme : 05-12-2018 18:28

EXTRACELLO MERSİN’DE

Avusturya Kültür Ofisi İstanbul ve Akdeniz Opera Bale Kulübü (AKOB) işbirliği ile Avusturyalı dört çellist kadından oluşan Extracello Ensemble 06 Aralık 2018 Perşembe akşamı Yenişehir Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi Barış Salonu’nda bir konser veriyor.

EXTRACELLO MERSİN’DE

 

Viyana’dan gelen dört çellist Rönesans, Klasik, Barok, Caz, Pop/rock müzik alanlarından uyarladıkları, besteledikleri, sipariş verdikleri müzikleri özgün gösterileriyle harmanlayarak, doğaçlamalarla Mersinli müzikseverlerin önüne çıkacak. 2004 yılından bu yana birçok ülkeden çağrı alan, birçok festivale katılan Extracello eğlenceli, nüktedan ve özgün müzikleriyle Mersinli müzikseverlere bir müzik şöleni sunacak.

Avusturya Kültür Ofisi her yıl konserler, sergiler, tiyatrolar, kitap tanıtımları, okumalar, sempozyumlardan oluşan zengin kültür ve sanat programını İstanbullulara sunmaktadır.

Üniversitelerle, kültür kurumları ile ortak projeler yürütmektedir. İstanbul’un önemli bir kültür kurumudur.

Extracello topluluğunun Mersin’e gelmesi için yardımlarını esirgemeyen İstanbul Avusturya Kültür Ofisi’ne ve onun değerli müdürü Sayın Romana Königsbrun’a konser akşamı teşekkür edilecektir.

İSTANBUL AVUSTURYA KÜLTÜR OFİSİ - MERSİN İLİŞKİSİ

Avusturya Kültür Ofisi’nin Mersin ile uzun yıllara dayanan bir ilişkisi vardır.

* Avusturyalı yazar Ödon von Horvat’ın açıklayıcı metinler içeren fotoğraf sergisi Mersin Üniversitesi’nde açılmıştır.

* İçel Sanat Kulübü’nde üç Avusturyalı kadın ressamın sergisi açılmıştır.

* Viyana Üniversitesi Korosu Mersin’de konser vermiştir. Konservatuvar öğrencileriyle çalışmışlardır.

* Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunu bazı gençler eğitimlerini Viyana’da sürdürmekte, müzik topluluklarında çalmaktadır.

* Orhan Yıldız ve Özlem Bulut gibi Mersin Operası’ndan ve konservatuvarından sanatçılar Viyana operalarında roller üstlenmişlerdir.

* .2013 yılında Avusturya Konsoloslar Toplantısı Mersin’de düzenlenmiş, Mersin birçok özelliği ve olanaklarıyla konuklara tanıtılmıştır.

AKOB İLE İŞBİRLİĞİ

* Avusturya Kültür Ofisi’nin AKOB ile işbirliği 10 yılı aşmaktadır. Son on yılda AKOB ile işbirliğinde Mersin’e birçok Avusturyalı müzik grubu veya solist sanatçı gelmiştir.

* Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ne Avusturyalı müzik toplulukları göndermiştir. Mayıs ayında yapılacak müzik festivaline bir üçlü müzik grubu göndereceğini açıklamıştır.

* AKOB Mersin Barok Topluluğu’nun yakın gelecekte Avusturya Kültür Ofisi’nde konser vermesi üzerinde çalışılmaktadır

* Özlem Bulut’un tekrar Viyana’dan Mersin’e davet edilip, Mersin’de ikinci konserini vermesi çalışmaları sürmektedir. .

* Konserler, konferanslar, yarışmalar, kurslar, ustalık sınıfları düzenleyen; dergiler, kitaplar yayımlayan AKOB, Viyana ile Mersin’in sanat, kültür ilişkilerini geliştirmek için projeler geliştirmektedir.

AVUSTURYA BÜYÜKELÇİSİ KONSER İÇİN MERSİN’E GELİYOR

Mersin, operası, konservatuvarı, koroları, uluslararası müzik festivali, yeni başlayan film festivali, bestecileri ve dünyaya yayılmaya başlayan sanatçıları ile, talepkâr izleyicisi ve birçok sivil toplum örgütü ile bir müzik kenti olma yolunda ilerlemektedir.

Extracello konseri nedeniyle Avusturya Büyükelçisi Dr. Ulrike Tilly AKOB’un davetini kabul ederek Mersin’e gelmektedir ve Sayın Vali Ali İhsan Su ile görüşecektir. Mersin’in tanınması, yeni işbirliklerinin başlaması açısından bu görüşmenin yararlı olmasını diliyoruz. Sayın Büyükelçi konser akşamı bir konuşma yapacağını açıklamıştır.

Extracello konser biletleri AKOB Ofisinden temin edilebilir.

GSM: 0536 7400405 Erdem Çetin

PalaPala