KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 02-06-2016 11:47   Güncelleme : 02-06-2016 11:47

GELECEĞİN TİYATROCULARI ÖDÜLENDİRİLDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Mersin Liseler Arası Tiyatro Şenliği’nin ödül töreni Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın katılımıyla gerçekleşti.

GELECEĞİN TİYATROCULARI ÖDÜLENDİRİLDİ

Bu yıl ikicisi düzenlenen Liseler Arası Tiyatro Şenliği, Mersin genelinde 14 okulun tiyatro oyunlarını sergilemesiyle 16-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşti. 

 

Tiyatro Şenliği, Gençlik Haftası özel programı olarak Utku Erişik’in tek kişilik gösterisi “Hoş Gelişler Ola” ile başladı. Her gün bir okulun hazırladığı oyunun sahnelemesi ile öğrencilerin etkinlikle tiyatroya olan ilgi ve yeteneklerinin ortaya çıkarılmasında öncülük edildi.

 

2. Mersin Liseler Arası Tiyatro Şenliği’nin son akşamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ekibi tarafından “Bugün Git Yarın Gel” adlı oyun sahnelendi, oyunun ardından ödül töreni yapıldı.

 

Ödül töreninde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Tiyatro aslında günlük yaşantımızın sahneye yansıması, günlük yaşantımızın bir aynasıdır. Toplumun düşüncelerini, yaşantısını dünyaya bakışını yansıtır. Büyükşehir Belediyesi olarak yaklaşık 15 yıldır Tarsus’ta devam ettirdiğimiz tiyatro etkinliğini artık merkeze taşıdık, büyükşehire taşıdık. Gençlerimize onların meziyetlerini ortaya koyacak şekilde fırsatlar vererek işte burada gördüğünüz gibi yıldızları ortaya çıkarmak istiyoruz” dedi. 

 

 

2. Mersin Liseler Arası Tiyatro Şenliği’nde emeği geçen ve katkısı olan herkese teşekkür eden Başkan Kocamaz, “Mersin genelinde böyle bir etkinliği başlatmaktan çok büyük onur duruyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi kent ile ilgili, sanatla ilgili, sporla ilgili her türlü etkinliğin ucunda değil tam göbeğindedir” dedi.  

 

Tiyatro Şenliği’ne 14 okuldan toplamda 231 öğrenci-oyuncu katılıp, jüri tarafından değerlendirildi.  Grup İçinde Gelecek Vaat Eden Yıldızlar Ödülü, uzun süre tiyatro çalışması yapan bir öğretmene Emek Ödülü ve Tiyatroda Gelecek Vaat Eden Yıldızlar Ödülü olmak üzere 3 dalda ödüller sahiplerini buldu.

 

Başarılı öğrenciler Şehir Tiyatrosu oyuncu ve yönetmenlerinden oluşan gurubun verdiği puan ortalamasının %50’si,  oyunu yöneten öğretmenin verdiği puanın  %25’i,  izleyicilerin verdiği puanın % 25’i toplanarak belirlendi.

 

Emek Ödülü; İçel Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Servet Hasan Kuş’a verilirken, Tiyatroda Gelecek Vaat Eden Yıldızlar Ödülü; Akdeniz 75. Yıl Fen Lisesi’nden Leman Cura, Yenişehir Mahmut Arslan Anadolu Lisesi’nden Tülay Mecitoğlu ve Betül Bolacılı, Toroslar H. Okan Merzeci Anadolu Lisesi’nden Ümit Güngör, Yenişehir Özel Yaşam Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nden Mahmut Can Çekiç ve Toroslar M. Serttaş Anadolu Lisesi Yakup Erkal’a verildi.

 

Yenişehir M. Adnan Özçelik Anadolu Lisesi’nden İsmet Doğancan Kaya, Toroslar Cemile Hamdi Ongun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Serhat Arslan, Akdeniz Çamlıbel Mesleki ve Teknik Lisesi’nden Gizem Sude Zengin, Toroslar Kadri Şaman MTSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Yaren Gözeller, Tarsus İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Erdal Türkmen Ayçe, Mezitli İçel Anadolu Lisesi Erol Çay, Anamur Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi’nden Metehan Toklu, Gülnar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Semih Harput, Yenişehir Mehmet Akif Ersoy Sosyal Bilimler Lisesi’nden Aliye Tuğçe Nas, Akdeniz 75. Yıl Fen Lisesi’nden Leman Cura, Yenişehir Mahmut Arslan Anadolu Lisesi’nden Tülay Mecitoğlu ve Betül Bolacılı, Toroslar H. Okan Merzeci Anadolu Lisesi’nden Ümit Güngör, Yenişehir Özel Yaşam Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nden Mahmut Can Çekiç ve Toroslar M. Serttaş Anadolu Lisesi’nden Yakup Erkal adlı öğrenciler Grup İçinde Gelecek Vaat Eden Yıldızlar Ödülü’ne layık görüldü.

 

MERSİN KENT HABER

EditörEditör