GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-02-2024 14:25   Güncelleme : 07-02-2024 16:57

GİŞKAD, ÇÜ'nde Anma Törenine ve Çocuk İyilik Merkezi Yararına Düzenlenen Sergi Açılışına Katıldı

Girişimci İş Kadınları Derneği (GŞKAD), Çukurova Üniversitesi'nin (ÇÜ) 6 Şubat Depremlerinde yaşamını kaybeden öğrencileri ile vatandaşlarımız için düzenlenen anma etkinliği ile Çocuk İyilik Merkezi yararına açılan geri dönüşüm atık sergisine katıldı.

GİŞKAD, ÇÜ'nde Anma Törenine ve Çocuk İyilik Merkezi Yararına Düzenlenen Sergi Açılışına Katıldı

Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nnde düzenlenen anma etkinliği ve sergi açılışına Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mertem Tuncel, GİŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Mürvet Beydağı, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, GİŞKAD Yönetim Kurulu ve Üyelerinin yanı sıra Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyeleri, Bölüm Başkanları ve öğrenciler katıldı. Törende Adana milletvekileri Ayhan Barut ve Faruk Aytek de hazır bulundu.

Anma töreninde Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Tuncel, GİŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Mürvet Beydağı, MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli Çocuk İyilik Merkezi'ne katkı ve desteklerinden dolayı plaket ve çiçek verildi.

 GİŞKAD Başkanı Beydağı, ile Yönetim Kurulu ve Üyeleri, sanatçı Sema Akbel'in atık metal parçalardan ileri dönüşüm ile yaptığı ve gelirini ÇOİM’e bağışlandığı "Yarım Kalmasın” adlı geri dönüşüm sergisini gezdi.

Anma töreninde 6 Şubat Depremlerde yaşamını kaybeden 47 Çukurova Üniversitesi öğrencisi adları okunarak anıldı. Törene katılan öğrenciler her adın okunduğunda "burada" sözleri salonda duygu yoğunluğu yaşandı.

Depremde hayatını kaybeden Çukurova Üniversitesi öğrencileri ve personeli adına fidan dikimi gerçekleştirildi.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma töreninde Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, “Çukurova Üniversitesi ailesi olarak da, her biri paha biçilmez bir değer olan genç evlatlarımızı yaşadığımız bu yıkıcı afette kaybettik. Acımız tarifsiz… Sevgili öğrencilerimiz kalbimizde daima yaşayacak” dedi.

 

“Dua, Sevgi, Sabır ve Yardımlaşma Yaraların Sarılmasında En Büyük İlacımız Oldu...”

Rektör Prof. Dr. Tuncel, "6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizi sarsan büyük deprem felaketi bize, dayanışma, sevgi ve umut ile her zorluğun üstesinden gelebileceğimizi de öğretti... Ve bizler vakit kaybetmeden umuda, umut olmaya yöneldik. Yaraları sarmak için son hızla birçok alanda çalışmalara başladık. Özellikle de çocuklarımızı yaşama tekrar hazırlamak, onlara umut olmak istedik. Bu amaçla Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü önderliğinde, Türk Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği, Türk Pediatri Kurumu, Çukurova Üniversite Sanayi İş Birliği Vakfı ve Amerika'daki Türk Dernekleri Birliği iş birliği… Ve Hüsnü Özyeğin Vakfı, Fiba Grubu, Bridge to Türkiye Fund, Turkish Philanthropy Funds ve Türkiye Bankalar Birliği'nin destekleriyle depremde uzuvlarının kaybeden evlatlarımız için bir Çocuk İyilik Merkezi (ÇOİM) kurma fikrini hayata geçirdik.”

 

ÇOİM Yararına Yapılan “Yarım Kalmasın” Sergisi Gezildi

Anma konuşmasının ardından, depremde göçük altında kaldığı için ya da tedavi sürecinde tedavinin bir parçası olarak bazı uzuvlarını kaybeden çocuklara umut olan Çocuk İyilik Merkezi’nin tanıtım filmi izlenime sunuldu. ÇOİM’de tedavi gören çocuklar da Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’e çiçek vererek teşekkür etti.

Anma töreninde Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Tuncel, Ampute Futbol Milli Takımı Baş Antrenörü İsmail Temiz, Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Genel Sekreteri Ayhan Şahin ve sporcular ÇOİM’de tedavi gören çocuklara hediyeler takdim ederken, Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel de Çocuk İyilik Merkezi yararına yapılan sergiye katkı sağlayan destekçilere plaket ve çiçek verdi.

GİŞKAD Başkanı Beydağı, MTOSB Başkanı Tekli, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Tuncel, Sanatçı Akbel sergiyi gezdi, atıkların geri dönüşümünden olan sergiyi gezdi, sergiyle ilgili bilgi aldı.

Tören, sanatçı Sema Akbel'in atık metal parçalardan ileri dönüşüm ile yaptığı ve gelirini ÇOİM’e bağışlandığı "Yarım Kalmasın” adlı geri dönüşüm sergisi büyük ilgi çekti.

Rektör Prof. Dr. Tuncel, Çocuk İyilik Merkezi yararına düzenlenen serginin gerçekleştilmesinde destek ve katkılarından dolayı GİŞKAD Başkanı Beydağı'na MTOSB Başkanı Tekli'ye teşekkür etti.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

EditörEditör