GÜNDEM
Giriş Tarihi : 30-01-2024 19:54   Güncelleme : 31-01-2024 00:31

GİŞKAD, İstişare Toplantısında Çocuk İyilik Merkezi'ne Destek

Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD), 2024 yılının ilk "İstişare Toplantısı" üyelerin büyük katılımıyla gerçekleştirildi. GİŞKAD, Adana'da kurulan Çocuk İyilik Merkezi'ne bir proje ile destek veriyor.

GİŞKAD, İstişare Toplantısında Çocuk İyilik Merkezi'ne Destek

GİŞKAD, Üyeleriyle yılın ilk "İstişare Toplantısını" GİŞKAD Üyesi Gülfidan Uğur'un işyeri Merada Suite Otel'de  gerçekleştirildi.

 İstişare Toplantısının  konuk konuşmacıları  Toros Üniversitesi   İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi/Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü/Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Köksal Hazır " Aile Şirketlerinin Kuramsallaşmasının Önemi",  Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir "Çevre Koruma ve Kontrolü, Deniz ve doğanın korunması ile ilgili Yatırımlar ve Projeler",  Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi/Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.H.Duygu Bilgen "Yeşil girişimcilik ve ekolojik ürünler" konusunda GİŞKAD Üyelerine birer sunum gerçekleştirdi.

GİŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Mürvet Beydağı, "Geleneksel olarak düzenlediğimiz "İstişare Toplantısı" yeni üyemiz Gülfidan Uğur'un işyeri Merada Suite Otel'de düzenlemekten mutluluk duyuyoruz. Ev sahipliği için çok teşekkür ediyorum" dedi. Katılan konuklara ve üyelerine teşekkür etti.

İstişare Toplantısı'nına  Prof. Dr. Köksal Hazır, Dr. Bülent Halisdemir ve Prof. Dr. H. Duygu Bilgen'in kendi uzmanlık alanlarıyla ilgili sunum gerçekleştireceklerini dile getirdiği açılış konuşmasında GİŞKAD Başkanı Beydağı, Yaklaşan 6 Şubat Depremi ile ilgili geçen yıl yaşanan deprem felaketin acısının devam ettiğini,deprem felaketinden en çok çocuklarının etkilendiğine  dikkat çektiği konuşmasında çocuklara yönelik  projelere GİŞKAD olarak büyük önem ve destek veriyoruz. Bu kapsamda  bir proje hazırladıklarını, bu projeye MTOSB de destek verdiğini, proje ilgili olarak  Başkan Beydağı, "GİŞKAD proje tanıtım etkinliğine MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli  Bey büyük destek verdi. MTOSB ile işbirliği içindeyiz. 3 Şubat'ta, MTOSB'ndeki Model Fabrika'da düzenlenecek olan bu etkinlikte "Çocuk İyilik Merkezi" ile ilgili Beklıs Kamut Aktürk Çocuk İyilik Merkezi ile ilgili açıklamada bulunacak" dedi. 

6 Şubat Depreminde uzuvlarını kaybeden çocuklara bütüncül bakım ve rehabilitasyon hizmetleri sağlamak amacıyla kurulan "Çocuk Rehabilitasyon Merkezi'nin de tanıtılacağı basın toplantısı yapacağı bilgisi veren Beydağı, "Basın toplantısına  gazeteciler ile birlikte tüm GİŞKAD Üyelerinin yoğun katılımını bekliyorum. Adana'daki bu merkezin kentimizde ve ülkemizde tanıtmak istiyoruz." dedi.

Beydağı,Çocuk İyilik Merkezi'ne destek vermek amacıyla atıklardan oluşan bir sergi açılacağı, bu sergi için Mersin'de  toplanan atıkların Aydın'daki atık işleme merkezine gönderilerek, atıkların işlendiğini, bu atıklardan oluşan bir sergi açılacacağını belirtti. Bu sergiden elde edilecek gelir "6 Şubat, 6 Çocuk,  9 protez" ile Çocuk İyilik Merkezi'ne destek olacaklarını belirtti.

GİŞKAD, yılın ilk "İstişare Toplantısı" konuk konuşmacılardan Prof. Dr. Köksal Hazır'ın Aile Şirketleri ile ilgili bir sunumunu gerçekleştirdi. Prof. Dr. Hazır, Dünyada ve ülkemizde aile şirketlerinin ömrü, aile şirketlerinin geleceği, Aile şirketlerinde Kurumsallaşma, Aile Şirketlerinin Anayasası, bu anayasanın temel ilkeleri, aile şirketi şirket sözleşmesi açıklamalarıyla aile şirketlerinin geleceğe emin adımlarla varlığını sürdüreceğine işaret etti. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir  ise  Büyükşehir Belediyesi olarak hergün  4 bin km cadde ve kent meydanlarının temizliğinin yapıldığına dikkat çekerken, kentin temizliği için sadece belediye değil, kentte yaşayanların da büyük sorumluluk taşıması gerektiğine dikkat çekti. Çevre sağlığının bir dünya sorunu olduğunu, yaşanan pekçok sorunun temelinde insanoğlunun doğaya sahip çıkmadığı gibi kirlenmesinde en büyük payın insanoğlunun kendisi olduğuna vurgu yaptı.

Kentte sivrisinekle mücadele ile sivrisinek artışlarının önlenmesi için bir dizi tedbirler alındığını, çağa uygun projelerle önlemler alındığını, Mersin'de 45 bin 984 sulama amaçlı göletin bulunduğu ifade ederek, bu durgun suların ilaçlandığını bu göletlerde meydana gelecek sivrisinek çoğalmasına karşı doğal yollarla mücadele  edildiğini, 160 noktada ise ilaçlama yapıldığını belirtti. Deniz kirliliği ile ilgili açıklamasında ise deniz  kirliliği % 95 ile  karadan yapıldığını ifade eden Halisdemir, sadece % 5'nin gemi artıklarıyla deniz kirliliği yarattığını söyledi. Deniz kirliliğine karşı aldıkları tedbirler açıklaçıklarken Halisdemir, Yeni tekonolojiler ve araçlarla denizin gece gündüz gözetildiğini, deniz kirliğine neden olanlar gemiler dronlarla, denezaltı araçlarıyla  denetimlerinin yapıldığını ifade etti. 


Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi/Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. H Duygu Bilgen "Yeşil Girişimcilik ve Ekolojik Ürünler" konulu sunumunda Yeşil girişimcilik nedir ? Bilgen, Ekolojik Ürünü tanımlarken , bir ürünün ekolojik ürün olabilmesi için hangi kriterler aranması gerektiği üzerinde durdu. Plastik  atıklarla dünyanın hızla çöplüğe dönüştüğüne dikkat çeken Bilgen, ekolojik ürünlerin kullanılması dünyanın geleceği için çok  büyük önem taşıdığını ifade etti.

Biyoplastiklerin , plastik araçların yerini yakın bir gelecekte yaygın olarak yer alacağını dile getiren Bilgen, Kendi ürettiği biyoplastik ve ekolojik oyun hamuru ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Toplantıya katkı veren konuk konuşmacılara "Teşekkür Belgesi" verildi.

Merada Suite Otel'inde ev sahipliği yapan Gülfidan Uğur'a teşekkür edilerek çiçek takdim edildi.

Ev sahibi Gülfidan Uğur,  toplantının sona ermesinin ardından GİŞKAD Üyeleri için hazırladığı lezzetleri ikram etti.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER 

 

 

 

EditörEditör