GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-05-2023 08:07   Güncelleme : 10-05-2023 12:53

Gülcan Kış, Meslek Adamları Birliği'ni Ziyaret Etti

CHP Mersin milletvekili Adayı Gülcan Kış, Meslek Adamları Birliği'ne (MAB) yaptığı ziyarette "İş insanlarımızın her zaman yanında olacağım, Mersin'in sorunlarının çözümünde Ankara'da sesi olacağım" dedi.

Gülcan Kış, Meslek Adamları Birliği'ni Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi 28. Dönem Mersin milletvekili Adayı Gülcan Kış, 14 Mayıs Genel Seçimler öncesinde Meslek Adamları Birliği'ne yaptığı ziyarette  MEB Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sezer ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından  karşılandı.

MAB Üyeleri ile bir araya gelen CHP Mersin 2. sıra adayı Gülcan Kış, içinizden biri olarak 30 yıldır İş dünyasında iş insanlarıyla birlikte olduğunu, iş insanları olarak çözüm bekleyen öncelikli sorunlarının çözümüne odaklı sizlerin Ankara'da temsilcisi ve vekili olacağını  ifade ederek başladığı konuşmasında iş ve siyaset dünyasında yaptığı çalışmaları dile getirdi.

 Kış, 20 yıldır siyaset dünyası içinde yer aldığını, 15  yıl kesintisiz Yenişehir Belediye Meclisi Üyeliği, son  4 yıl da  Büyükşehir Belediye Meclisi üyeliği, Büyükşehir Başkan Vekilliği yaptığını ifade ettiği konuşmasında  kent için önemli projeleri kentin paydaşları ile çözüme yönelik komisyonlarda, toplantılarda başarıyla görev yaptığını söyledi.

Kış, İnşaat Mühendisi olduğunu belirterek başladığı açıklamasında "Bir kadın olarak iş dünyasında yaptığım çalışmalarla kadınlara ilham veren, onlara rol model, örnek olmak, iş dünyasında başarıyla  onları temsil etmek, istihdam yaratmak, ekonomiye katkı sağlamak için çalıştığını, 2006'da kurulan Girişimci İş Kadınlar Derneği'nin  (GİŞKAD) kurucuları arasında yer aldığına dikkat çekerken, İnşaat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi'nde de İki dönem yönetim kurulu üyeliği yaptığını, STK'nın üyesi oldğunu belirterek kendini tanıttı.

Gülcan Kış, bugüne kadar bir iş insanı olarak MAB üyeleriyle de bir arada yer aldıklarını, iş insanlarının ortak sorunlarını, bu sorunları yaşayan biri olarak çok iyi bildiğini, hem iş dünyasında hem de siyaset dünyasında yeterli deneyime sahip olduğunu ifade etti. 

14 Mayıs'ta yapılacak olan Genel seçimlere dikkat çeken Kış, "Tarihi bir seçime gidiyoruz. Tarihe tanıklık edeceğiz." dedi. Çeyrek asırdır CHP, Ankara'ya bir kadın vekil göndermediğini, bu nedenle de bir kadın vekil olarak sorumluluğunun bilincinde olduğuna vurgu yaparak gurur duyduğunu dile getirdi.

Mersin'in öncelikli sorunlarını sizlerinde belirttiğiniz gibi bildiğini, ancak yıllardır bu sorunların çözülemediğinin altını çizen Kış, "Bugüne kadar oluşturulamayan Mersin'in Lobisi'ni oluşturmak için Mersin'in 13 milletvekili ile birlikte kent için çalışma sözünü veriyorum" dedi.

Bugüne kadar siyasi iktidar tarafından Mersin'in öncelikli projelerinin türlü nedenlerle bekletildiğini ifade eden Kış, "Mersin cezalandırılıyor" ifadesinde bulundu. 14 Mayıs'ta kentin ve ülkenin geleceği için iş insanlarında bir oy Kılıçdaroğlu'na, bir oy da CHP'ye oy istedi.

MAB Başkanı Mesut Sezer, dernekle ilgili olarak yaptığı konuşmasında, dernek üyeleri arasında sosyal ilişkileri geliştirerek, işbirliği içinde olduklarını,  birbirleriyle ticareti geliştirerek ayakta kaldıklarını dile getirirken, her sektörden iş insanı derneklerinde yer aldığını belirtti. MAB olarak siyasilerden bekledikleri ortak arzularının kentin bir türlü çözülemeyen sorunlarının başında yer alan, bitmeyen havaalanı, bitmeyen Taçucu yolu, bitmeyen trafiği, çözülmeyen Suriyelilerin durumunun çözülmesi olduğunu, bunun yanı sıra anlatsam sabaha kadar sürecek sorunları olduğunu dile getirerek, Mersin'in sorunlarını Ankara'da dile getirin, sorunların çözümü için TBMM'de Mersin'in 13 milletvekili ile ortak harelet ederek, Mersin'in sesi olun çağrısında bulundu.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

 

 

EditörEditör