GÜNDEM
Giriş Tarihi : 18-01-2024 10:26   Güncelleme : 18-01-2024 10:26

GÜLCAN KIŞ, OTOBÜS KAZALARINI TBMM’YE TAŞIDI

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, 16 Ocak 2024 tarihinde Mersin’de yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen otobüs kazasında 9 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, son aylarda artan otobüs kazalarını TBMM gündemine getirdi.

GÜLCAN KIŞ, OTOBÜS KAZALARINI TBMM’YE TAŞIDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’na yazılı soru önergesi veren CHP Milletvekili Kış, son 7 ayda artan rekor otobüs kazalarının nedenlerinin araştırılarak, acilen çözüm yollarının bulunması gerektiğini belirtti.

Yeni nesil otobüslere göre, şoför yetiştirilmesi gerektiği, denetim, yaptırım ve eğitim konusunda adımlar atılmasını vurgulayan Kış, artan ölümlü kazaların bir an evvel önlenmesi için Bakanlığa çağrı yaptı.

Şoförlerin ekonomik koşullarının ve çalışma koşullarının da düzenlenerek daha nitelikli bir şoför kadrosu yaratılacağına vurgu yapan Kış, uzmanların yaptıkları açıklamaların ve önerilerin de dikkate alınması gerektiğini ifade etti.

Türkiye’nin ulaşım alanında yaşadığı en önemli sıkıntıların başında bu otobüs kazalarının geldiğini belirten Kış, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu’na şu soruları yöneltti:

1. Son 7 ayda otobüs kazalarında çok ciddi artışlar görüldüğü TÜİK verilerinde de belirtilmişken, bu kazaların nedenleri ve çözümleri üzerine bir eylem planı oluşturacak mısınız?

2. Kazaların en büyük sebebi nitelikli şoför yetişmediği için diyen yetkililerin bu uyarılarını dikkate alıp bu konuda bir çözüm geliştirecek misiniz?

3. Çalışma şartları, ekonomik koşulları konusunda sıkıntı yaşanması sebebiyle nitelikli şoför ve personel yetişmediği söylenirken, var olan sorunları ortadan kaldırmak adına bir adım atacak mısınız?

4. Kazaların önlenmesi için; denetim, eğitim ve gerekli yaptırımlar konusunda ilgili bakanlıklarla koordineli bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

EditörEditör