GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-03-2024 17:13   Güncelleme : 12-03-2024 19:09

İbrahim Genç, Bağımsız Aday Olarak Başkan Seçileceğim

Yenişehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Genç, "Yenişehir Belediye Başkanlığı'nı bağımsız aday olarak kazanacağım" dedi.

İbrahim Genç, Bağımsız Aday Olarak Başkan Seçileceğim

Bağımsız Yenişehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Genç, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Başkanlığı ve adaylık sürecini değerlendiren İbrahim Genç, gazetecilerle MGC'nde ilginç açıklamalarda bulundu.Toplantıya MGC Başkanı R. Kaya Tepe ve gazeteciler katıldı.

Başkan adayı Genç, 3 dönem "başarılarla dolu başkanlık" yaptığının altını çizerek, belediye başkanlığı sürecini değerlendirerek başladığı konuşmasında kendi adaylık serüveni , bağımsızl adaylık sürecini dile getirdi.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Merkezi'ndeki makamında ziyaret ederek Kılıçdaroğlu ile adaylık sürecini ifade ettiği konuşmasını yaptığı görüşmelerle ilgili olarak değerlendirmesinde Genç,  Kılıçdaroğlu'nun kendisini dikkatlice dinlediğini ifade ederek  kendisinin 2019 yerel seçimlerinde belediye başkanı adayı olmayacağını ifade ettiğini, Kılıçdaroğlu, "neden aday olmayacağıyla ilgili kendine  "neden aday olmak istemediğini"  sormadığı   "Bu yüzden aday olmadım" dedi.

Abullah Özyiğit'in il başkanlığına getirilmesi, başkan olması, başkanlığının ardındann Yenişehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanması sürecininde Veli Ağbaba ve Özgür Özel'in büyük etkisi olduğu iddasını dile getirdi.

"Genel Başkan Özel'in adayları ön seçimle yaparak belirleyeceğiz" sözünü tutmadığını, şayet ön  seçimle aday belirlenseydi Yenişehir'de açık ara kendisinin yarışı kazanacağı iddiasında bulunan Genç, kendisini   Özel ve Ağbaba'nın istemediği için aday gösterimediğini dile getirdi.  Geniç, Abdullah Özyiğit'in yeniden Yenişehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanmasının ardından ertesi gün CHP'den istifa ettiğini söyledi.

Genç,  "Büyükşehir Belediye Başkanı seçiminde Vahap Seçer'e destek vereceğim" açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Veli Ağbaba'yı  aday seçimlerinde liyakattan çok kafa-kol ilişkileriyle beliredikleri eleştirisi yapan Genç, "Kılıçdaroğlu  Genel Başkan olsaydı beni yeniden aday yapardı" dedi.

Yeniden belediye Başkan adayı olarak seçimlere katılmaya sıçak bakmadığını dile getiren Genç, çalışma arkadaşlarımın yanı sıra yakın dostlarım "bağımsız aday" olarak seçime katılmam için pekçok gerekçeyi öne sürerek kendisini "seçim havuzu" içine itildiğini söyledi. Havuzda yüzmeye çalıştığını, kentin bir noktasında bir seçim ofisi  açarak seçimlere hazırlandığını, bu süreçte kendisine geçmişte belediye başkanı olarak yaptığı çalışmalardan memnuniyet duyan yurttaşların  büyük desteğini gördüğünü ifade ederek  kendini cesaretlendirdiğini söyledi.

Aday olarak çıkmayı çok istemediği halde kendini birden "havuzun içinde" bulduğunu yineleyen  Genç, adaylık için  Genel Merkez'e Burhanettin Tekniker ya da  Dr. Önal Özdemir'i aday olarak gösterilmesi için çaba sarfettiğini ancak bir sonuç alamadığını dile getirdiği açıklamalarıyla bağımsız aday olma sürecinini özetledi.

Pekçok kişiden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit'in başarılı olmadığını duyduğunu, kendinin de başarılı bulmadığına işaret eden Genç, "Baskılara dayanamadım.  Gücüm var, enerjim var. Benim bir adım var. Benim bir başarı hikayem var. Yenişehir'in beş yılının daha heba olmaması için  başkan adayı oldum. Seçimi kazanacağım. Belediyeyi yeniden ayağa kaldıracağım. Yenişehir'i eski günlerine kavuşturacağım." ifadesinde bulundu.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

 

 

 

 

EditörEditör