YAŞAM
Giriş Tarihi : 27-11-2016 13:32   Güncelleme : 27-11-2016 13:32

İÇEL SOROPTİMİST KULÜBÜ'NDEN KADINA ŞİDDETE SESSİZ EYLEM

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde İçel Soroptimist Kulübü bir etkinlik düzenledi. Bu etkinlikte, şiddet görüp sessiz kalan kadınların sesi olarak sessiz eylem yapıldı.

İÇEL SOROPTİMİST KULÜBÜ'NDEN KADINA ŞİDDETE SESSİZ EYLEM

İçel Soroptimist Kulübü, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak amacıyla, 1999 yılında BM Genel Kurulu kararı ile ilan edilen, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla, 25 Kasım - 10 Aralık tarihlerinde 16 gün boyunca turuncu bir şeyler giyerek veya takarak farkındalık yaratmak için Mersin Marina'da, Mersinlilere turuncu kurdela takıyor.

Kadına şiddete hayır diyen İçel Soroptimist Kulübü üyeleri, ağızlarına siyah bant takarak tepkilerini sessizce ortaya koydular. 16 gün boyunca yapılacak farkındalık günlerine Soroptimistler tam destek veriyor.

Konuyla ilgili olarak İçel Soroptimist Kulübü Başkanı Sevinç ŞANLI, "İçel Soroptimist Kulübü olarak her türlü şiddetin karşısındayız, tüm dünyadaki kadınlara barış, özgürlük ve şiddetsiz günler için mücadele ediyoruz" dedi.

MERSİN KENT HABER

EditörEditör