TURİZM
Giriş Tarihi : 13-10-2023 18:16   Güncelleme : 13-10-2023 18:16

İL TANITIM VE GELİŞTİRME KURULU VALİ PEHLİVAN BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

 İL TANITIM VE GELİŞTİRME KURULU VALİ PEHLİVAN BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Toplantısına Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Emel Gökbel, MTSO Meclis Başkanı ve MERTİD Başkanı Hamit İzol, Turizmin Duayen Adı  Ali Doğan, İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu üyeleri katıldı.


Vali Ali Hamza Pehlivan’ın başkanlığında, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve ilgili kuruluşu Türkiye Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile işbirliği ve koordinasyon halinde ulusal ve uluslararası alanda il ve alt destinasyonların daha etkin tanıtımını sağlamak amacıyla faaliyet gösteren "İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu" toplantısında; 22.06.2023 tarihinde yapılan İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda yapılan çalışmalar değerlendirildi, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

 

Vali Pehlivan; “Akdeniz’in ve Ülkemizin inci ve öncü şehri Mersinimizin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımına yönelik çalışmalara ağırlık vermeye devam ediyoruz. Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve Bakanlığımızın himayesinde faaliyet gösteren Türkiye Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile yakın iletişim ve koordinasyon içinde İlimizdeki turizm paydaşlarımızın müşterek katkı ve katılımıyla somut adımlar atıyoruz.” dedi.

 

GezsenMersin ve Go_Mersin sosyal medya hesaplarının İlimizin tanıtımına yönelik yaptığı katkıya dikkat çeken TGA yetkilileri Mersin’in turizm altyapısı, misafirperverliği ve gelişen sektörleri sayesinde yerli ve yabancı turist sayısının her geçen arttığına yönelik sayısal verileri sunmasının ardından turist sayısını artırmaya yönelik yapılacak çalışmalar hakkında sunumlar gerçekleştirdi.


Mersin İlimizin turizm sektörü açısından yatırımcılara bir çok fırsat sunduğuna yönelik sunum gerçekleştiren Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Ahmet Atasoy, bu fırsatları yatırıma dönüştürmeye yönelik atılacak adımlara ilişkin bilgiler paylaştı.

MERSİN KENT HABER

EditörEditör