YAŞAM
Giriş Tarihi : 21-05-2020 21:02   Güncelleme : 21-05-2020 21:02

İrlanda Büyükelçiliği, Ramazan Ayında Ankara Halkına Destek Verdi

İrlanda Büyükelçiliği, Ramazan Bayramı tatilinden önce ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne 100 adet gıda paketi bağışında bulundu.

İrlanda Büyükelçiliği, Ramazan Ayında Ankara Halkına Destek Verdi

Mübarek Ramazan ayı, merhamet ve tefekkürün öne çıktığı bir dönemdir. İrlanda ve Türkiye’nin ortak değerlerinden biri de cömertliğin önemidir. Ankara’daki İrlanda Büyükelçiliği, Ramazan ayı boyunca bu değerlerin bölge halkını desteklemek için nasıl hayata geçirebileceğini düşündü.
Ankara, Türkiye’deki İrlanda Büyükelçiliği’ne 20 seneden uzun bir süredir ev sahipliği yapıyor. İrlanda Büyükelçisi Sonya McGuinness, bu durumla ilgili “Bu halkın bir parçası olarak, zor dönemlerde komşularımıza yardımcı olmak en doğal görevimizdir.” ifadesinde bulundu.

14 Mayıs tarihinde Büyükelçi McGuinness, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile bir araya gelerek en yardıma muhtaç bireylere yardımcı olmanın en etkili yollarını belirlemek üzere istişare etti. Büyükelçilik, Belediye Başkanı’nın “Ankara Tek Yürek” kampanyasına dahil olarak bölgedeki ailelere destek olmak için Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalıştı. Bayram tatilinden önce ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere 100 adet gıda paketi bağışında bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Ankara Tek Yürek” kampanyası kapsamında bağışlanan 100 gıda paketi için İrlanda Büyükelçisi Sonya McGuinness’e teşekkürlerini sunuyor. 14 Mayıs 2020

 

Belediye görevlileri, İrlanda Büyükelçiliği’nin sunmuş olduğu gıda paketlerini hazırlıyor. 14 Mayıs 2020

Cinsiyet eşitliği, İrlanda’nın dış politikasının önemli bir parçasıdır. Ramazan ayının başında İrlanda Büyükelçiliği, aile içi şiddet gören kadınlara temel hizmetlerin erişimini desteklemek amacıyla Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) ile ortaklık kurdu. Son aylarda kadınların istismarcı aile bireyleriyle eve kapanmak zorunda kalması, aile içi şiddet raporlarında dünya genelinde bir artışa neden oldu. Küresel pandemi, aile içi cinsel şiddet gören bireylerin temel hizmetlere erişimini önemli ölçüde kısıtladığı için Büyükelçilik bu bireylere destek sağlamayı hedefledi.

12 Mayıs tarihinde kutlanan Uluslararası Hemşireler Günü onuruna İrlanda Büyükelçiliği, hemşirelik mesleğinin Türkiye’ye yapmış olduğu katkılara saygılarını sundu. Büyükelçilik, Ankara’daki hemşirelerin sarf ettiği yoğun çaba karşısında hürmetlerini sunmak üzere 4 yerel hastaneye pasta gönderdi ve hemşirelerimizin gününü güzelleştirdi.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi hemşireleri, Dünya Hemşireler Günü’nü kutlamak için İrlanda Büyükelçiliği tarafından gönderilen pastanın mutluluğunu yaşıyor. 12 Mayıs 2020

İrlanda Büyükelçiliği, Türk hükümetinin Türkiye’deki halkı Koronavirüs’ün yayılımından korumak amacıyla başlattığı başarılı “Evde Kal” politikasını bütünüyle desteklemektedir. Bu çabadan ilham alarak Büyükelçilik, Ramazan ayı boyunca Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde (7-14 Mayıs) 8 filme sponsor olarak Türkiye’deki halka evde kalmayı teşvik etti. Festivalin bu yıl internet üzerinden gerçekleşmesi sebebiyle, izleyiciler evlerinin rahatlığından ve güvenliğinden ödün vermeden İrlanda’lı yetenekli kadın yönetmenlerin çeşitli filmlerini izleme şansı elde etti.

Büyükelçilik, evde kalarak Koronavirüs karşısındaki mücadeleye önemli bir katkı sağlayan Türkiye’nin değerli çocuklarını unutmadı. Büyükelçilik, çocuklara vakit geçirebilecek bir etkinlik sağlama amacıyla Çocuk Sanat & Yazarlık Yarışması düzenledi ve Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce harika katılım görmenin mutluluğunu yaşadı.

İrlanda Büyükelçiliği Çocuk Sanat Yarışması’nın 9-12 yaş kategorisinde birinci gelen Atilla Kahar (10) tarafından yapılan resim. 14 Mayıs 2020

İrlanda Büyükelçisi Sonya McGuinness, “Bu küresel sağlık krizi, dünyanın her yerindeki insanlar için büyük zorlukları beraberinde getirdi. İrlanda ve Türkiye halklarının ihtiyaç anında bir araya gelerek birbirine cömertlik ve şefkat duygularıyla yardımcı olacağını biliyoruz. Gerçekten de, 1840’lardaki Büyük Kıtlık döneminde Türkiye’nin yapmış olduğu yardımın öyküsü, İrlanda’da gayet iyi bilinir. Bu cömertliği unutmadık. Umuyoruz ki Büyükelçiliğimizin bu Ramazan ayında yapmış olduğu eylemler, bu cömertliğe küçük bir karşılık vermeye yardımcı olmuştur. Hayırlı Bayramlar!” ifadesinde bulundu.

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala