KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 03-06-2023 08:12   Güncelleme : 03-06-2023 16:29

İSK 2. MİZAH GÜNLERİ BAŞLADI

İçel Sanat Kulübü (İSK) 2. MİZAH Günleri düzenlenen törenle başladı.

İSK 2. MİZAH GÜNLERİ BAŞLADI

İSK'nde düzenlenen 2. MİZAH Günleri açılışına Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, İSK Başkanı Fatih Alkar, Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu, Mersin Mali Müşavirler Odası Başkanı Emin Levent Türkili, Adana Mali Müşavirler Odası Başkan Yardımcısı Yılmaz Uçak, önceki dönem Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Ahmet Akın, Karikatür sanatçılarından Cemil Cahit Yavuz, sanat severler, basın mensupları katıldı.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli kenti hızlı gelişen bir kent olduğunu, sanat ve kültürün de beraberinde yaygınlaştığını dile getirirken "Mezitli kültür sanat kentidir" dedi. "Mersin'de tarım, turizm, lojistik gibi pekçok sektörün öne çıkmasına rağmen biz Mezitli'de rotamız kültür sanat kenti olarak belirledik" sözüyle sanatın önemine vurgu yapan Başkan Tarhan, ülkenin kültürle sanatla dünyadaki gerçek yerini alacağına işaret etti.

Demokrasi ve adaletin birincil hedef olması gerektiğine vurgu yapan Tarhan, "Adalet çözümlendiği zaman tüm sorunların çözüleceğine inanıyorum" dedi. Tarhan, 2. Mizah Günleri etkinliklerinin fikir babasına ve düzenleyenlere, emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

İSK Başkanı Fatih Alkar, geleneksel hale getirmeye çalıştığımız İçel Sanat Kulübü 2. Mizah Günleri etkinliğini düzenlemekten çok mutlu ve gururlu olduklarını dile getirdiği konuşmasında, etkinlikle ilgili açıklamalarda bulundu.

İki gün sürecek etkinliklerin teması "adalet" olduğuna dikkat çelen Başkan Alkar, Etkinliklerde karikatür sanatçıların atölye çalışmaları, karikatür sergileri,  ile ünlü karikatür sanatçısı Müfit Can Saçıntı sanat severle bir araya gelerek bir söyleşi gerçekleştireceğini dile getirdi.

Karikatür sergilerinde yabancı sanatçıların yanı sıra Türk karikatür sanatçıların da eserlerinin yer aldığını ifade eden Başkan Alkar, etkinliklerin düzenlenmesinde destek veren, sponsorluk yapan kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür etti.

İlk günkü etkinliklerde sergi öncesinde ve açılış sonrasında genç sanatçılar gitar eşliğinde müzik dinletisi gerçekleştirdi.

Başkan Tarhan ve sanat severler karikatür sergisini gezdi. Sanatçılardan sergiyle ilgili bilgi alan Tarhan, Sergiye katılan sanatçılarla ve sanat severlerle bir süre sohpet etti.

Sergi yarın karikatür atölye çalışmalarının yanı sıra Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'ndeki Karikatür Sergisi ve Karikatür sanatçısı Müfit Can Saçıntı'nın "itiraz ediyorum" adlı müzikli tek kişilik  gösterisiyle sona erecek.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

 

EditörEditör