SİYASET
Giriş Tarihi : 25-03-2016 21:16   Güncelleme : 25-03-2016 21:16

Kuyucuoğlu,taşeron işçilere kadro sözü bir yalan ve kandırmacadır

Kuyucuoğlu, "Sayın Başbakan'ın açıkladığı taşeron işçilerin kadroya alınması sözü bir yalan ve kandırmacadır."

Kuyucuoğlu,taşeron işçilere kadro sözü bir yalan ve kandırmacadır

CHP Mersin milletvekili Serdal Kuyucuoğlu,TBMM'ne verdiği soru önergesinde "Aşağıdaki sorularımın, Anayasanın 98 ve TBMM içtüzüğünün 99. maddeleri uyarınca Başbakan Sayın Ahmet DAVUTOĞLU tarafından yazılı olarak yanıtlandırılmasını arz ederim."

 


Kuyucuoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, hükümet tarafından açıklanan, kamudaki taşeron işçilere yönelik düzenlemeyi eleştirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın konuya ilişkin açıklamalarının çeliştiğini ileri süren Kuyucuoğlu, "Açıklamaların ayrıntılarına baktığımızda Maliye Bakanı, Sayın Başbakan'ı yalanlamakta ve taşeron işçiler aslında kadroya geçirilmemektedir." diye konuştu.

Maliye Bakanı Ağbal'ın konuya ilişkin açıklamalarını hatırlatan Kuyucuoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sayın Başbakan'ın açıkladığı taşeron işçilerin kadroya alınması sözü bir yalan ve kandırmacadır. Kadrolu işçi demek belirsiz süreli iş sözleşmeleriyle sürekli çalışan kişiler demektir. Ama Sayın Maliye Bakanı açıklamalarında, iki yılda bir yapılan toplu sözleşme hükümlerine tabi olacakları ve artış oranlarını da bu sözleşmeye göre alacaklar diyor. Bunun neresinin kadro olduğunu anlayabilmiş değiliz. Bu işçilerimiz kadroya geçeceklerse 4-A veya 4-D statüsünde istihdam edilmeleri sağlanmaktadır. Bu açıklamalardan çıkarılacak en kestirme sonuç; inatla başkanlık sisteminin hayata geçirilmesi için yeterli anayasal çoğunluğu elde edemeyeceğini anlayan AKP'nin yeni bir seçim planıdır. Her seçim öncesinde vatandaş yararına bir şeyler yapıyormuş gibi görünüp, iktidarda kalma ve önce sistem sonra da rejim değiştirme çabalarından başka bir şey değildir."

AA

EditörEditör