GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-10-2022 21:14   Güncelleme : 18-10-2022 14:16

LİNA NASİF'E DOĞUM GÜNÜNDE ANMA ETKİNLİĞİ

Mersin Kent Konseyi, Mersin'in Kanatsız Meleği Lina Nasif'in doğum gününde anma etkinliği düzenledi.

LİNA NASİF'E DOĞUM GÜNÜNDE ANMA ETKİNLİĞİ

Mersin Kent Konseyi,  Mersin Büyükşehir Kongre Merkezi'nde  "şehrimizin kıymetli, değer ve fayda yaratan, üreten kişilerini anmak  ve  sonra ki nesillerimize de aktarmak" amacıyla  düzenlediği "MKK Kentin Değerlerini Anıyor " ilk etkinlik, geçen yıl kaybettiğimiz  "Mersin'in Kanatsız Meleği" Lina Nasif  anıldı.

 "Barış, birlik ve beraberlik meleği Lina Nasif'i doğum gününde Mersin Kent Konseyi Lina Nasif için özel bir anma etkinliğinde sevenlerini buluşturdu. Konuklar Lina Nasif ile ilgili anılarını paylaştı.

Lina Nasif 17 Ekim 1941 yılında Mersin'de doğan Nasif, 80 yılını Mersin'e adanmış bir yaşam biçiminde sürdürdü.12 Aralık 2021'de yaşama veda etti.

İlkokul ve ortaokulu Mersin'de tamamlayan Nasif, lise eğitimini İstanbul'da  Sait Benoit Koleji'nde yaptı. Hukuk eğitimine babasını zamansız kaybettiği için gidemedi.Ziraat Bankası'nda emekli olana dek çalıştı. Sanatın her alanına ilgi duyardı. Klasik müzik, halk müziği, resim, edebiyat, yazı yazmak hobisiydi. İnsanları ayırt etmeden yardımına koşan gerçek bir melekti.Bu kentin temelinde barış, kardeşlik hoşgörü varsa onun da payı büyüktü. UNESCO Dünya Miarası içinde yer alan her yıl kutlanan Kurban Bayramı ilk gününde Mersin Şehir Mezarlığı'nda (Müslüman-Hıristiyan-Musevi ) Dinler Buluşması gerçekleştirilmesine öncülük etti.

Mersin halkı tarafından da oldukça çok sevilen Lina Nasif, entelektüel bir kişiliğe sahiptir. Modadan, sanata bir çok ilgi alanıyla haşır neşir yaşamıştır.

Edebiyata da ilgisi olan Lina Nasif bir zaman sonra resim, şiir ve romanlar üretmeye başlar.

Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu, etkinliğin açılış konuşmasında, etkinliğe katkı sunanlara teşekkür etti. Başkan Tuğcu, Mersin'in Kanatsız Meleği Lina Nasif'in konu edildiği Doktor Erdal Akalın'ın yazdığı kitabından yola çıkılarak hazırlayıp sunan Mersin Devlet Opera ve Bale sanatçısı Günayım Kavani, Lina Nasif'in yaşamını öyküledi. Öykünün kahramanı Lina Nasif'in az bilinen yönlerinin de yer aldığı öykünme, ilgiyle dinlendi.

Bir klasik müzik tutkunu olduğunu bildiğimiz Lina Nasif, anısına iki genç gitarist, klasik müzikten esintiler sundu.

Etkinlik, Lina Nasif'i yakınen tanıyan dostları, hatıralarında yer eden anılarını anlatırken duygusal anlar yaşandı.

Mersin Uluslarararası Müzik Festivali Yönetim Kurulu Başkanı Selma Yağcı, "Hiç Ayrılmadık Seninle" adlı şarkıyı seslendirdi, Lina Nasif'e "ruhunu şâd olsun" dileğinde bulundu. 

Rum Ortodoks kilisesi ve Latin Katolik kilisesi temsilcileri,  TOBB Mersin Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Ayla Harp, İçel Sanat Kulübü Başkanı Mecit Baskın'ın yanı sıra yakın arkadaşları, dostları kısa bir konuşma yaparak anılarını nakletti.

Etkinliğin gerçekleştirilmesinde büyük emekleri olan Monika Kuki, Seda Şahbaz, Abdulvahap Kokulu ve Opera sanatçısı Günayım Kavanni'ye teşekkür eden Başkan Tuğcu, "Bu tür etkinliklerle kent belleğinde yer etmiş insanlarımıza ahde vefa göstererek anma etkinliklerini sürdüreceğiz" açıklamasında bulundu.

Etkinlikte Lina Nasif'in tablolarından oluşan bir sergi açıldı.Konuklara hurma ve mamül ikram edildi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

 

 

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala