EKONOMİ
Giriş Tarihi : 01-02-2024 23:53   Güncelleme : 02-02-2024 00:01

MEP, Ticaret Bakanı Bolat İle Ankara’da Buluştu

2011 yılında Mersindeki iktisadi bazlı Sivil Toplum Kuruluşlarını bir çatı altında toplayan Mersin Ekonomi Platformu (MEP) Ankara'da Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ile bir araya geldi.

MEP, Ticaret Bakanı Bolat İle Ankara’da Buluştu

,Mersin Ekonomi Platformu Mersin İş Dünyası adına Ankara’ya çıkarma yaptı
 

Ticaret Bakanlığı binasında gerçekleşen toplantıya Ticaret Bakan Yardımcıları Mahmut Gürcan, Sezai Uçarmak , Mustafa Tuzcu ve  Ö. Volkan Ağar ile birlikte ilgili Genel Müdürler de iştirak ettiler.

MEP 12. Dönem Başkanı Servet ÖZKAYA ‘nın Başkanlık yaptığı ekipte ; Genel Sekreter ve ANADOLU YDD Başkanı Ferudun GÜNDÜZ, ASKON Başkanı Hasan ARSLAN, TÜİ OSB YK Başkanı Gül AKYÜREK BALTA, MEPİAD Başkanı Özcan DEMİR, 5. Dönem MEP Başkanı Ekrem SAĞLAM,  MERGÜMDER Başkanı Cebrail ORMAN, TURAB Genel Başkanı Fahri KUŞ,  UTK Başkanı Kemal KAÇMAZ ve TABA-AmCham Türk-Amerikan İş Adamları Derneği Mersin Şb Başkanı Süleyman ALICI  yer aldı.                                                                                                     

MEP Üyesi 11 Başkanın iştirak ettiği ve çok verimli geçen buluşmada Mersin kentinin iktisadi verileri ve dış ticarette artan önemi anlatıldı .                                                                 

MEP Üyesi Başkanlar derneklerinin sektörel olarak karşılaştığı ekonomi ile ilgili konularda sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdi.

Toplantı sonunda ; Türk Devletler Teşkilatı (TDT) ülkeleri ile ülkemiz arasındaki ticaretimizi geliştirmek amaçlı Ticaret Bakanlığı himayesinde Mersin’de gerçekleştirilmesi planlanan Ekonomi Forumu için prensip kararı alındı.                                                                                                                                                                 

Ayrıca, Ticaret Bakanlığı bürokratları ile Mersin İş Dünyasının bir araya geleceği bir Çalıştay konusu da gündeme alındı.

MEP Başkanı Servet ÖZKAYA “Kıymetli Bakanımız Prof. Dr. Ömer Bolat başta olmak üzere Ticaret Bakanlığı heyetine Mersin’e ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür eder, toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ederiz” dedi.

MERSİN KENT HABER

EditörEditör