GÜNDEM
Giriş Tarihi : 25-01-2024 19:53   Güncelleme : 25-01-2024 19:53

Mersin Başkanlarından Ne Bekliyor Konferansı

Mersin, yaklaşan yerel seçimler öncesi MTSO organizasyonunda düzenlenen ‘Mersin Başkanlarından Ne Bekliyor” isimli arama konferansı ile yerel yöneticilerden beklentilerini saptadı.

Mersin Başkanlarından Ne Bekliyor Konferansı

MTSO Organ Üyeleri, üniversiteler, meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen etkinlikte kentin ekonomisinden sosyal hayatına, fiziki şartlarının iyileştirilmesinden altyapısına kadar her konudaki beklentiler değerlendirildi.

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) 2104 ve 2019 yerel seçimleri öncesinde yaptığı ‘Mersin Başkanlarından Ne Bekliyor’ isimli arama konferansı serisine 31 Mart 2024 günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesi devam edildi. Yerel yönetimlerden beklentileri tespit amacıyla düzenlenen arama konferansında bir araya gelen katılımcılar; ‘Yönetim ve Kurumsal İşbirliği, Kentin Ulaşım Sorunları, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm, Sosyal, İnsan ve Vatandaş Odaklı Konular ile Kentin Tanıtımı” olmak üzere beş stratejik ana başlıktaki görüşlerini sıraladı. Katılımlı ve etkileşimli bir beyin fırtınası çalışması olup 150 katılımcıyla gerçekleştirilen toplantıda, ‘Benim başkanım…’ ve ‘Ben başkan olsaydım…’ sorularına yanıt aradı. Konferans sonrasında oluşturulacak sonuç raporu, belediye başkan adayları ile paylaşılarak Mersinlilerin ve Mersin iş dünyasının sorun ve beklentilerinden haberdar olmaları sağlanacak. Seçimler sonrasında başlayacak görev dönemlerinde ise talep edilen konuların takipçisi olunması hedefleniyor.

 

Çakır: “Ortaya çıkacak rapor bulunmaz bir bilgi ve yol haritası olacak”

Konferansın açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, yerel yönetimlere yol haritası çizecek bir raporu oluşturabilmek adına üçüncü kez bir araya geldiklerini hatırlattı. Sosyo-ekonomik konular başta olmak üzere, dünyanın hızla değiştiği bir zaman diliminin yaşandığını kaydeden Çakır, “Her şey ışık hızıyla değişiyor, sorunlar, sorunlara bulunması gereken çözümler, beklentiler, öncelikler değişiyor. Bu hızlı değişimlerden bir kent yönetiminin, kent politikalarının etkilenmemesi mümkün değil” dedi. Bu noktadan hareketle belediye başkan adaylarına sunmak üzere ortak beklentileri saptamak istediklerini kaydeden Çakır, şunları söyledi:

“Daha önce hazırladığımız raporlar seçilen başkanlara yol haritası sunmuştu. Çünkü bu ortak akıl toplantısı tarafsız ve siyaset üstüydü. Katkı sunmuştu çünkü bu sadece kentinin daha yaşanır, daha kaliteli, daha medeni bir kent olmasını isteyen Mersin sevdalılarının akıl ve samimiyet dolu bir buluşmasıydı. Bugün de olumsuz eleştiri için bir araya gelmedik. Aksine, kentini seven, kenti için söyleyecek sözü olan bilgi, birikim ve deneyimleriyle gerek kişisel, gerekse temsil ettiği kurumların sesi olan siz değerli Mersinlilerle bir araya geldik. Tek derdimiz katkı vermek, yapıcı öneriler sunmak, doğru sorunlara parmak basmak ve seçilerek göreve gelecek olan değerli başkanlarımıza destek vermektir.”

Mümkün olduğunca Mersin’in çeşitli dinamiklerini bir araya getirmeye çalıştıklarına işaret eden Çakır, “Mersin’le ilgili önemli ve ciddi bilgi ve tecrübeleri olan siz değerli katılımcılarla, yerel yönetim temelinde, sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi konuşacağız ve bunları kağıda dökeceğiz. Bu sorunların doğru tespit ve çözümünde yer almak Mersin’e olan borcumuzdur” ifadelerini kullandı. Çakır sözlerini, ortaya çıkacak raporun Mersin’i yönetmeye talip olan kişiler için bulunmaz bir bilgi ve yol haritası olacağına yürekten inandığını belirterek tamamladı.

 

İzol: “Konunun takipçisi olalım”

MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol da daha önce düzenlenen arama konferanslarını hatırlatarak bu kez bir fark ortaya koyup en önemli üç sorunun tespiti önerisinde bulundu. Yüksek katılımla hazırlanan sorunlar ve çözüm önerileri raporunun başkanlar tarafından dikkate alınacağını ümit ettiğini belirten İzol, “Ancak üzerinde uzlaşacağımız kent için önemli üç konuyu seçip bu konuların çözümünün hep birlikte takipçisi olursak çok daha hızlı yol alacağımıza inanıyorum” dedi.

EditörEditör