GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-04-2023 12:06   Güncelleme : 06-04-2023 12:14

MERSİN EMNİYETİ DOLANDIRICILARI BANKADA SUÇÜSTÜ YAKALADI

Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipleri, dolandırıcıları banka içinde paraları alamadan suçüstü yakaladı.

MERSİN EMNİYETİ DOLANDIRICILARI BANKADA SUÇÜSTÜ YAKALADI

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerimiz, dolandırıcılara yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Mersin’de bir banka tarafından verilen bilgi doğrultusunda “Dolandırıcılık olaylarından elde edilen paraların çekilmek üzere olduğu” bilgisi alınması üzerine dolandırıcılık büro amirliğimize bağlı ekiplerimizce bahse konu bankaya ivedi intikal edildiğinde;

Banka içerisinde hesaptan para çekmeye çalışan hesap sahibi M.Z.C. olduğu görülmüş, hesapla ilgili yapılan araştırmada araç kiralama bahanesiyle kaparo almak ve evde paketleme adı altında iş bulma yöntemi ile birçok kez para aktarıldığı görülmüş, hesapta bulunan 87.500 liraya bloke konulup müştekilerin mağduriyet engellenmiştir. Şüpheli M.Z.C. ile bankaya geldiği anlaşılan M.M.D, S.M. ve C.A. isimli şahıslarda bankada yakalanmıştır.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden dolandırıcılık olaylarını organize eden C.A. isimli şahıs tutuklanmış, M.Z.C., M.M.D ve S.M. ev hapsi cezası almıştır.

 

SAHTE SİTE ÜZERİNDEN YERLİ OTOMOBİL TOGG’UN SATIŞINI YAPAN DOLANDIRICILAR YAKALANDI

 

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına müracaatta bulunan şikayetçi E.E; yerli otomobil TOGG aracı satın almak için oluşturulan sahte internet sitesine kayıt oluşturarak verilen banka hesabına 60.000,00 TL yatırıp dolandırıldığı bilgisi alınması neticesinde Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliğimiz harekete geçti.

Yapılan çalışmalarda, Müştekinin para yatırdığı hesap sahibi firma yetkilisinin Y.Ç olduğu tespitle şahsın hesabına bloke konularak para çekimi engellenmiş, müştekinin mağduriyetine konu parayı hesap sahibi Y.Ç ile birlikte çekmeye gelen O.T ve şahısları yönlendiren E. M isimli şahıslar Ankara ilinde yakalanmış ve 3 şahıs gözaltına alınarak ilimize getirilmişlerdir.

Şüphelilerin banka hesap hareketleri incelendiğinde benzer şekilde farklı illerde 21 şahsın daha para yatırdığı tespit edilerek bütün şüpheli banka hesaplarında bulunan toplamda 1.316.500 TL tutara bloke konulmuş ve mağduriyet engellenmiştir.

Şüpheli hesap sahiplerinden S.K İstanbul ilinde yakalanmış ve çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartı ile serbest kalmış, ilimize getirilen şüpheliler Y. Ç.- O.T. ve E. M. isimli şahıslar çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanarak cezaevine teslim edilmişlerdir.

MERSİN KENT HABER

EditörEditör