YAŞAM
Giriş Tarihi : 29-01-2020 19:25   Güncelleme : 29-01-2020 21:10

Mersin İş Dünyası Kulübü,Profesyonel Yöneticiler Gündemiyle Toplandı

Mersin İş Dünyası Kulübü 29. toplantısının gündemine,Profesyonel Yöneticilerde Uygulamalı Düşünce Okuma Teknikleri, konunun uzmanlarıyla ele alındı.

Mersin İş Dünyası Kulübü,Profesyonel Yöneticiler Gündemiyle Toplandı

Mersin İş Dünyası Kulübü, Karinas Restaurant'ta gerçekleştirdiği toplantının  Dönem Moderarörlüğünü Hamdi Gökalp'in yaptı.

29. Toplantısını gerçekleştireen Mersin İş Dünyası Kulübü,hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadan her ayın son pazartesi günü, kentin sorunlarının yanı sıra iş dünyasını yakından ilgileniren gündemiyle iş insanlarının ilgisini çekerek,ortak paydada bilgi ve deneyimlerin paylaşımlarıyla yol ve yön çizme amacı gütmeden  kente değer yaratmayı ilke edinmiş, her hangi bir tüzüğü olmayan genel ilkeleriyle farklı sektörlerden  bir araya gelen iş insanlarından oluşuyor.

Ocak 2020 dönem toplantısına MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan,MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol,MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, TURAB Genel Başkanı Canan Sunay,MEP Dönem Başkanı Özcan Demir'in yanı sıra  toplantıya Onur Konuğu olarak katılan Sabri Tekli'nin babası Ünlü İş adamı Yaşar Tekli de hazır bulundu.

2020'in ilk toplantısında Mersin İş Dünyasının farklı sektörlerinden pekçok iş insanı katılım gösterek toplantıya büyük ilgi gösterdi.

Mersin İş Dünyası Kulubü'nün bu ay ki toplantıda Marziye İlhan ve RİCCON İlhan Doğan "Profesyonel Yöneticilerde Uygulamalı Düşünce Okuma Teknikleri" konusunda keyifli bir sunum gerçekleştirildi.

İlhan Doğan ve eşi Marziye DoğanAnadolu'yu gezdiklerini,insanların hayatına nasıl dokunabiliriz çabaı içnde sunumlar gerçekleştirdiklerini ifade ederken iş insanlarına seslenerek "Yetişkinler ihtiyaç duyunca eğitim alıyor. Kişisel eğitim seferberliği yapmalıyız" çağrısında bulundu. Beden dilinin önemini mizansenlerle ilgiç dramatizasyonlarla ortaya koyan Doğan çifti,yaşanan zor süreçte insan ilişkilerinin öneminin altı çizildi. Mersin2in huzurun başkanti olduğunu ifade eden Doğan çifti,"İnsan odaklı değil,amaç odaklı olmalıyız sözüyle ilginç açıklamalarda bulunurken " Eğitimde çocukların yanı sıra yetişkinlerde eğitilmeli.Eğitimde yaş sınırı olmadan  eğitim verilmeli." dedi.

İnsanın kendisini sorgulamasını isteyen Doğan,Ne istediğimizi biliyor muyuz ? Niçin yaşıyoruz ? Motivasyonumuzu nereden alıyoruz ? Değer yargımız nedir ? Otokontrolü nasıl sağlayabiliriz ? Bu soruları ilginç örneklerle katılımcıları ilginç bir akşam yaşattı.

MTSO Meclis Başkanı İzol, "Eğitmde iyi bir çılış yaparsak her şeye gücümüz enerjimiz yeter.Eğitim olursa bir şey olur.Eğitimli insanlar her şeyin değerini bilir." dedi. İzol'un "Her şey doğudan gelir geçer; Batıdan yansır sözü dikkat çekti.

MTSO Başkanı Kızıltan,verimli bir toplantı olduğunun altını çizerken,Eğitim çok önemli olduğunu,hangi yaşta olursa olsun sürdürülebilirliği her koşulda sağlanmasını istedi. Kızıltan, Eğitim yapılacaksa özgürlükleri artırıcı ,toplumun önünü açan,ülkenin geleceğini özgürce konuşan bireyler yetiştirilmesiyle gerçekleşeceğine vurgu yaptı.

MTOSB Başkanı Sabri Tekli,Oganize Sanayi Bölgesi'nde açtıkları MeslekLisesi ile eğitime ne kadar çok önem verdiklerini belirterek ülkenin gereksinim duyulan iş gücünü karşılayacak  iyi yetişmiş insanlar yetiştirmenin çabalarını dile getirdi.

Gündemle ilgili düşüncelerini ve önerilerini toplantıda paylaşan iş insanları, verimli , etkin ve yararlı bir toplantı olduğu konusunda fikir birliğinde bulunuldu.

Akşamın onur konuğu olarak katılan ünlü iş adamı Yaşar Tekli,deneyimlerini paylaştığı konuşmasında toplantıya katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kısa bir şiir okudu.Yaşar Tekli Mersin esnafları arasında çokça bilinen marangoz ustası.Şimdi neşeli güler yüzüyle emekliliğin tadını çıkarıyor.

Toplantıya katılanlar ele ele vererek güzel bir tablo oluşturdu.

Dönem moderatörü Hamdi Gökalp güzel sunumlarıyla program konuğu olan  Marziye ve İlhan Doğan'a başarılı unumları için teşekkür etti, toplantıya katılan iş insanlarını kutladı.,

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala