GÜNDEM
Giriş Tarihi : 15-12-2023 11:56   Güncelleme : 15-12-2023 11:56

MERSİN KARİYER EXPO 2023 İSTİHDAM FUARINA YOĞUN İLGİ

Mersin’de 13-14 Aralık tarihlerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının desteği ve Mersin Valiliği himayesinde Mersin Çalışma ve İş Kurumu koordinesinde düzenlenen “Türkiye Yüzyılında İstihdamda İş Birliği” temalı Kariyer Expo istihdam fuarı 13-14 Aralık 2023 tarihlerinde düzenlendi.

MERSİN KARİYER EXPO 2023 İSTİHDAM FUARINA YOĞUN İLGİ

Mersin Yenişehir EXPO Fuar merkezinde Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Türkiye İş Kurumu Dış İlişkiler Daire Başkanı Oğuzhan Küpeli, Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Vekili Ercan Gön, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır’ın da katıldığı fuara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Vekili Ercan Gön

Düzenlediğimiz fuar ile vatandaşlarımızın iş gücü piyasasına erişimini arttırarak istihdam hizmetlerine destek olmayı hedefliyoruz. Fuarımızda çok sayıda firmanın eleman talepleri karşılanacak.

Türkiye İş Kurumu Dış İlişkiler Daire Başkanı Oğuzhan Küpeli

İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerinin Geliştirilmesi projesi kapsamında düzenlediğimiz istihdam fuarı ile sosyal ortakları, işgücü piyasasındaki aktörleri bir araya getiriyoruz. Buradaki etkinlikte de iş arayanlarımız işverenlerimizle yüz yüze konuşma fırsatı yakalayacak. İşverenlerimiz de kendileriyle mülakat yapma şansı yakalayacak. Ayrıca öğrencilerimizde kariyer hedeflerine yeni bir adım atmış olacaklar.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan,

“Okullarda eğitim verebiliriz. Sanayide, OSB'lerde yatırım yapabiliriz. Bunlar çok önemli olmakla birlikte, işverenle iş arayanları da buluşturup, bu gayretleri sahaya yansıtmanın da ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Fuarlar buna imkan sağlamaktadır. İş arayışı içerisinde olan, kariyer planı yapmayı düşünen, kariyer yapmak isteyen ama nereden başlayacağı konusunda tereddütler içinde bulunan insanımızı, vatandaşlarımızı, gençlerimizi bu ortamlar sayesinde iş dünyasıyla buluşturuyoruz.

64 firmanın katılım sağladığı Mersin KARİYER EXPO 2023’ü 4000’den fazla iş arayan ve öğrenci ziyaret ederek firmalar tarafından açılan 600’den fazla iş ve ilanına başvuru yapma şansı yakaladı. Fuar esnasında düzenlenen 8 ayrı seminer ve 2 iş kulübü çalışması ile vatandaşlar alanında uzman konuşmacıların tecrübelerinden de faydalandı.

EditörEditör