EKONOMİ
Giriş Tarihi : 27-02-2024 11:17   Güncelleme : 27-02-2024 11:17

Mersin Lojistik Platformu Toplandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Lojistik Platformu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Mersin Lojistik Platformu Toplandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından hazırlanan RİS Mersin Projesi kapsamında 2008 yılında kurulan sektörel platformlar yeniden hayat buluyor. Kent ekonomisinin önde gelen sektörleri özelinde kurulup pandemi ile ara verilen platform çalışmalarına tarımın ardından lojistik ile devam edildi. 

 

Mersin Lojistik Platformu ilk toplantısını gerçekleştirdi. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar, Yönetim Kurulu Üyesi ve TOBB Türkiye Ulaştırma ve Lojistik Sektör Meclis Üyesi Murat Aktoğ ile sektör paydaşları, platform çatısı altında bir araya geldi. Tanışma toplantısında geçmiş dönemde yapılan çalışmalar değerlendirilip önümüzdeki süreç için yol haritası belirlendi. Buna göre bir sonraki toplantıda ilk olarak geçmiş dönemlerde tamamlanan çalıştaylarda ortaya çıkan sonuçlar ele alınıp bugüne kadar neler yapılıp nelerin yapılmadığının saptanmasına karar verildi. Yapılmayan maddelerin neden yapılamadığı belirlenip hangi yöntemlerle sonuca ulaşılabileceği değerlendirilecek. Kamu kurum ve kuruluşları ile diyalog artırılıp bir taraftan platformun talepleri tek bir ağızdan iletilirken diğer taraftan kamu kurum ve kuruluşlarının elindeki enstrümanlar hakkında bilgi edinilip hangi alanlarda ortak çalışma yürütülebileceği saptanacak. Oluşturulacak talep ve önerilerin somutlaştırılabilmesi adına geçmişte hazırlanan lojistik master plan yeniden değerlendirilecek. 

 

Çakır: “Beraberlik ve gücün önüne kimse çıkamaz”

Lojistik sektörünün Mersin’in güçlü yanı olduğunu ve bu gücün pandemi döneminde daha çok anlaşıldığını kaydeden MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, “Yaptığınız iş çok kıymetli. Bu nedenle platformu yeniden canlandırmak istedik” dedi. Platform sayesinde sektörün tek ses olabileceğini vurgulayan Çakır, tek sesin güç getireceğini, herkesin farklı bir söylem ile farklı konuların çözümüne odaklanmasıyla sonuç alınamayacağını söyledi. “Beraberlik ve gücün önüne kimse çıkamaz” diyen Çakır, düzenli olarak bir araya gelip birlikte yol almak gerektiğini ifade etti. 

 

EditörEditör