YAŞAM
Giriş Tarihi : 26-11-2022 19:42   Güncelleme : 26-11-2022 20:57

Mersin Rotary Kulüpleri Türkiye Satranç Federasyonu Başkanını Öğrencilerle Buluşturdu

Mersin Rotary Kulüpleri "Toplum Liderleri Geliyor" etkinliğinde Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ile Mersin Üniversitesi öğrencilerini buluşturdu.

Mersin Rotary Kulüpleri Türkiye Satranç Federasyonu Başkanını Öğrencilerle Buluşturdu

Mersin Rotary Kulübü öncülüğünde Tarsus Rotary Kulübü, Kızkalesi Rotary Kulübü, Akdeniz Rotary Kulübü, Olba Rotary Kulübü, Toros Rotary Kulübü, Silifke Rotary Kulübü'nün destek verdiği  "Toplum Liderleri Geliyor" etkinliğinin konuğu Mersinli Türkiye Santraç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, satranç ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Toplum Liderleri Geliyor etkinliğine 2430 Bölge Guvernörü Yardımcısı Tarık Ciğer, Mersin Rotary Kulübü Dönem Başkanı Mehmet Atilla, Reşit Can'nın yanı sıra Rotary Kulüpleri Dönem Başkanları ve Mersin Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte Mersin Rotarı Kulüpleri dönem başkanlarıyla birlikte Mersin Üniversitesi öğrencilerini  "Toplum Liderleri Geliyor" etkinliğinde buluşturdu.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, satrancın ilkokullara kadar yaygınlaştırılmasına verdikleri emeği dile getirirken, çocukların eğitimine satranç  olumlu etkisiyle zamanı iyi kullanma, etkin ve verimli düşünme, doğru ve çabuk karar verebilme, karşıdan gelecek hamlelere karşı tedbirli davranma gibi yaşamın her alanında insan yaşamına kattığı farkındalıkları yaşadığı örneklerle açıklarken, başarıya giden yolda zorlukların da aşılmasındaki etkilerini öğrencilerle paylaştı.

30 bin okulda satranç odaları oluşturulduğunu ifade eden Başkan Tulay, hedeflerinin Türkiye'deki tüm ilkokullarda bir satranç odası kurmak olduğunu, ilgi duyan öğrencilere satranç öğretilmesi amacında olduğunu söyledi. 2013'ten beri ilk kadın Türkiye Santranç Federasyonu Başkanı olarak bugüne kadar başarıyla görev yaptığını belirten Gülkız Tulay, yetiştirdikleri satranç eğitmenleri aracılıyıyla tüm yurda dağıldıklarını, öğrencileri satranç ile tanışılmasında büyük emekler verildiğini, bu çalışmalarla ulusal ve uluslararası müsabakalarda büyük başarılar elde ettiklerini anlattı.

Satranç kulübü kurmanın çok kolay olduğunu, satrancı öğrenen öğrencileri bu kulüpler aracılığıyla müsabakalar düzenleyerek yaygınlaştırılması önünde hiçbir engel olmadığını anlatan Başkan Tülay, "Satranç bir yaşam biçimidir" dedi. Tülay öğrencilerin satranç ile ilgili sorularını yanıtlamasının ardından etkinlik tamamlandı.

Mersin Rotary Kulübü Dönem Başkanı Mehmet Atilla, "Toplum Liderleri Geliyor" etkinliğine vermiş oldukları katkı için Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay'a  teşekkür  ederek, teşekkür plaketi verdi.

Ardından Rotary Kulüp üyeleri, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay hatıra fotoğtafı çektirildi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

EditörEditör