TURİZM
Giriş Tarihi : 12-06-2023 11:13   Güncelleme : 12-06-2023 11:13

MERSİN TURİZMİ REFERANS FİKİRLER PLATFORMU KIZKALESİ'NDE TOPLANDI

Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi öncülüğünde; turizm alanındaki çeşitli kurum ve kuruluşların iş birliğiyle düzenlenen Mersin Turizmi Referans Fikirler Platformu’nda Mersin Turizmi masaya yatırıldı.

MERSİN TURİZMİ REFERANS FİKİRLER PLATFORMU KIZKALESİ'NDE TOPLANDI

10 Haziran Cumartesi günü Kızkalesi Barbarossa Otel’de, otel sahibi Hüseyin Çalışkan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen panele; Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Turizm Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Atasoy, Mersin Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkan Yardımcısı Ali Doğan, MTSO Meclis Başkanı ve aynı zamanda Mersin Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Hamit İzol, Mersin Kent Müzesi’nin kurucusu ve Akdeniz Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Dr. Mustafa Erim ve Turizm Fakültemizin akademisyenleri, Mersin Marina Genel Müdürü Ali Erkan Bezirgan, Kızkalesi Muhtarı Murat Kale ve konu ile ilgili vatandaşlar katıldı.

Panel; Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından da İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı. Daha sonrasında Kızkalesi’nin konumu, özelliği ve yaşanan olumsuzluklar ile bu olumsuzluklara karşı çözüm yollarının önerildiği açılış konuşmalarının ardından sunumlara geçildi.

MeÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy; sunumunu “Mersin’de Turizm Nasıl Canlanabilir?”, “Mersin’de Eko Turistik Köy Modelleri”, “Mersin’de Deniz Kürleri İçin Uygun Yerler” ve “Kuran-ı Kerimin Bilimsel Mucizesine Alternatif Yerler” adlı dört başlıkta toplamasının ardından Mersin Marina Genel Müdürü Ali Erkan Bezirgan “Mersin Deniz Turizminde Marinaların Önemi” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi.

MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı ve MERTİD Yönetim Kurulu Başkanı Hamit İzol, Kızkalesi Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, Duayen Turizimci Ali Doğan, Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Mustafa Erim turim ile ilgili konuşma yaptı.

Ardından Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Uysal Yenipınar, Mersin turizmi için önemli olan ve dünyada tanınırlığı yüksek olan bir konuda, “Aya Thecla Ören Yeri İnanç Turizmine Nasıl Kazandırılabilir?” başlıklı bir konuşma yaptı.

Selçuk Üniversitesi Silifke Taşucu Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Doç. Dr. Kürşad Sayın’ın “Silifke’de Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Alternatif Öneriler ve Diaspora Turizmi” sunumunun ardından Dr. Mustafa Erim de “İnanç Turizminde Önemli Bir Durak: Alahan Manastırı” adlı bir sunum gerçekleştirdi.

Panelde son konuşmacı olarak yer alan Üniversitemiz Turizm Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Lale Yılmaz’ın “Mersin Kale Rotası” adlı sunumunun ardından soru cevap kısmına geçildi. Oldukça yoğun geçen ve izleyicilerin sorularının konunun uzmanları tarafından cevaplandırılmasının ardından Turizm Fakültemiz tarafından katılımcılara teşekkür belgesi verildi.

EditörEditör