KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 02-12-2017 12:33   Güncelleme : 02-12-2017 12:33

Mersin Üniversitesi'nde Platon Sempozyumu Düzenlendi

Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü tarafından 4. Ulusal Felsefe Sempozyumu düzenlendi. ‘Platon’un Felsefi Düşünceleri’ başlıklı sempozyuma; Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Murat Gizir, Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Taşkıner Ketenci, fakültenin öğretim elemanları ile çeşitli illerden gelen akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladı.

Mersin Üniversitesi'nde Platon Sempozyumu Düzenlendi

1 Aralık Cuma günü, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sempozyumda bir konuşma yapan Dekan Prof. Dr. Gizir, “Önceki yıllarda felsefe tarihinin önemli isimleri Kant, Spinoza, Hegel’e yer vermiştik. Bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz sempozyumda, Antik Yunan filozoflarından Platon’u ele alacağız. Eflatun olarak da anılan ve asıl adı Aristokles olan filozofun görüşleri felsefeye önemli katkılar sağlamıştır. Platon’un derinlemesine tartışılacağı bu sempozyumda emeği olan herkese teşekkür ederim” dedi.

Oturum başkanlığını Yrd. Doç. Dr. Naciye Atış’ın yaptığı ilk oturumda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan ile Mersin Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Taşkıner Ketenci konuşmacı olarak görev aldı. Prof. Dr. Gündoğan “Platon’a Neden İhtiyaç Duyarız?” başlığını, Prof. Dr. Ketenci “Platon Gerçekten Ruhun Ölümsüzlüğünden Söz Etti mi?” başlığını ele aldı.

Doç. Dr. Erdem Çiftçi’nin oturum başkanı olduğu ikinci oturumda, üniversitemiz öğretim üyeleri Doç. Dr. Eyüp Erdoğan ve Yrd. Doç. Dr. Cengiz M. Tosun ile Hacettepe Üniversitesi öğretim elemanı Arş. Gör. Birdal Akar konuşmacı oldu. Konuşmacılar sırasıyla “Platon’da Kaotik Özgürlük”, Platon’da Siyasal Yapılanma” ve “Yaşayan Platon: Algılar ve Sorunlar” konularında bilgi ve görüşlerini aktardı.

Oturum başkanlığını Yrd. Doç. Dr. Metin Topuz’un üstlendiği son bölümde ise Çukurova Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Sadık Erol Er tarafından “Platonculuğun Tersine Çevrilmesi: Nietzscheci Bir Sorgulama” ve üniversitemiz öğretim elemanı Arş. Gör. Feyruze Cılız tarafından “Platon’un İdeal Toplum Modelinde Sanat ve Sansür” başlıkları ele alındı.

Platon’un eserleri üzerinden ruh, bilgi, eşitlik, özgürlük, eğitim gibi birçok kavramın ele alındığı ve derinlemesine tartışıldığı sempozyumda, dinleyiciler sordukları sorularla katkı sağladı.

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala