KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 25-08-2022 19:25   Güncelleme : 25-08-2022 19:33

MERSİN'DE AKOB GENÇ DİNLETİLER KONSERİ BÜYÜLEDİ

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü (AKOB), "Genç Dinletiler 1 Etkinliği" HiltonSA işbirliğinde gerçekleştirildi.

MERSİN'DE AKOB GENÇ DİNLETİLER KONSERİ BÜYÜLEDİ

Mersin sanat ruhunun yeni başlangıçlarla, farklı vizyonla hayat bulmasına vesile olan Akdeniz Opera ve Bale Kulübü (AKOB), "2022 Avrupa Gençlik Yılı"nda, faaliyetlerinde öncelikle yer verdiği genç müzisyenleri içeren projelerinden bir yenisiyle daha, Mersinli müzikseverlerle buluştu.

Her biri ulusal ve uluslararası çeşitli birincilik ödüllerinin** sahibi dört yıldız gencin yer aldığı “AKOB Genç Dinletiler (1)”, Hilton işbirliğiyle, 24 Ağustos Çarşamba günü Hiltonsa Lobi’de gerçekleştirildi. Yıldız genç müzisyenlerin dinleyicilerle buluşup performanslarını alkışlarla taçlandırdıkları bir serinin, bu ilk dinletisi katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencisi Nilsu Öztaş (Obua) ve Doğa Ergen (Piyano) ile başlayan programın ilk bölümünde, genç yıldızlar Franz Krommer Obua Konçertosu Op.52 ve Eugene Bozza’dan Fantaisie Italienne eserlerini başarıyla seslendirdiler.

Programın nefes kesen ikinci bölümünde, Almanya Münih HochchulefürMusikundTheather’da eğitimine devam eden SofikoTchumburidze (Keman) ve Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı yüksek lisans öğrencisi Deniz Akalın (Piyano) sahnede yerlerini aldı. Genç yıldızlar seslendirdikleri Franz Schubert Rondo Brilliant B minör, Op.70 Francis Poulenc Keman ve Piyano için Sonat FP 119 ve Edward Elgar La capricieuse, Op.17 eserleriyle HiltonSa Lobi’yi dolduran dinleyicileri hayran bıraktılar.

AKOB’un gerçekleştirmiş oldukları işbirliğiyle Mersin’e uzun yıllar boyunca sürebilecek çok özel bir müzik etkinliğini kazandıran HiltonSA yönetimine, zarif ve eşsiz katkıları için Mersin adına teşekkür ve şükranlarını sunduğu etkinlik katılanlar tarafından büyük beğeniyle karşılandı.

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala